You are currently viewing Koprčani vodili od začetka do konca

Koprčani vodili od začetka do konca

V nedeljo je bila na sporedu tretja tekma 7. kola lige Nova KBM, na kateri je vodilna Sixt Primorska brez večjih težav odpravila sedmouvrščene Hopse in vpisala tretjo zaporedno zmago.

Koprčani so bili od Polzelanov boljši v vseh štirih četrtinah, po zadnjem zvoku sirene pa slavili zmago s kar 27 točkami razlike (92:65).

Slovenski pokalni prvaki na obračunu niso zaostajali niti enkrat. Največ so vodili za 29 točk (61:32), zmago pa potrdili v tretji četrtini, v kateri so prednost z 18 povečali na 25 točk (72:47).

Primorcem je največjo prednost z zabijanjem zagotovil Marjan Čakarun, v odločilni četrtini pa sta Štajercem največ težav povzročala Žan Mark Šiško (7 točk) in Tadej Ferme (6 točk).

Šiško se je na koncu ustavil pri 13 točkah, 11 podajah, 9 skokih in 2 pridobljenih žogah ter bil najkoristnejši igralec tekme, pri Hopsih pa je najbolj učinkovito predstavo prikazal Sebastjan Borse, ki je dosegel 14 točk, 7 skokov, 3 podaje ter 1 pridobljeno žogo in blokado.

STATISTIKA TEKME MED PRIMORSKO IN HOPSI

Danes ob 20. uri se bosta v Laškem srečala še šestouvrščeni Zlatorog in petouvrščena Petrol Olimpija, termin prestavljenega dvoboja med osmouvrščenim Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo in četrtouvrščeno Krko pa zaenkrat še ni znan.

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Sorodni prispevki: Domžalčani pri Rogaški prekinili niz porazov, Šentjur po podaljšku boljši od Ljubljančanov

Dodaj odgovor