You are currently viewing VIDEO: Talent Luke Dončića pobliže spoznal tudi Kyrie Irving

VIDEO: Talent Luke Dončića pobliže spoznal tudi Kyrie Irving

Po Karlu Anthonyju Townsu, Bradleyju Bealu, Johnu Wallu, Paulu Georgeu, Klayju Thompsonu in Kevinu Durantu sta Luki Dončiću in Mavericksom morala priznati premoč nova dva lanska udeleženca tekme vseh zvezd lige NBA.

V Dallasu sta izgubila tudi Al Horford in Kyrie Irving, ki sta z Boston Celticsi klonila s 104:113.

Nadvse izenačen dvoboj med prvaki iz leta 2011 in najtrofejnejšim klubom v zgodovini lige NBA je bil odločen šele v četrti četrtini, pred katero so bili v prednosti Telički (87:82).

Slednji so zadnjo četrtino začeli s 5 zaporednimi točkami Devina Harrisa, do dvomestne razlike pa znova prišli v 41. minuti, ko je za 98:88 zadel Jalen Brunson.

Varovanci Ricka Carlisla se pri tem niso ustavili. Dobre štiri minute pred koncem je Wesley Matthews s trojko naskok Mavsov povišal na 16 točk (106:90), Kelti pa so se v preostalem času približali le na končnih 9 točk.

STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN HOUSTONOM

Z 20 točkami sta bila prva strelca Dallasa Harrison Barnes in Jose Juan Barea, Luka Dončić pa je tokrat v 30 minutah igre zbral 15 točk (2/2 za eno, 2/7 za dve in 3/4 za tri), 8 podaj, 3 pridobljene žoge in 1 blokado.

Od vseh njegovih košev je tekmo najbolj zaznamovala njegova tretja trojka, ki jo je dosegel tako, da je s trikom v zrak poslal najkoristnejšega igralca zadnjega svetovnega prvenstva Kyrieja Irvinga, potem pa enostavno in hkrati prefinjeno zadel za vodstvo s 25:14.

Dallas Mavericksi so po 6. zmagi na zadnjih 7 tekmah prvič po treh sezonah na polovično uspešnem odstotku uspešnosti (9-9), svoj zmagoviti niz pa bodo v sredo skušali še podaljšati. A njihova naloga ne bo prav nič lahka. V sosednjem Houstonu bodo namreč gostovali pri lanskih polfinalistih Rocketsih, pri katerih tudi letos kraljuje lani najkoristnejši igralec rednega dela James Harden.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Dodaj odgovor