You are currently viewing Žebelj v krsto Olimpije zabil tudi njen nekdanji kapetan

Žebelj v krsto Olimpije zabil tudi njen nekdanji kapetan

Petrol Olimpija nikakor ne uspe izplavati iz rezultatske krize. Sinoči je v domači areni Stožice gostila tekmo 6. kroga Lige prvakov in tudi pred očmi njenega predsednika Tomaža Berločnika doživela že peti zaporedni poraz.

Za Ljubljančane je bil tokrat usoden njen nekdanji kapetan Gregor Hrovat, ki jo je z nemškim Bayreuthom pred le 700 gledalci premagal z rezultatom 76:67.

Slovenski državni prvaki, ki so še ob polčasu vodili z 39:37, so bili v igri za zmago vse do zadnjih dveh minut, potem pa so vajeti igre znova prevzeli Nemci, dosegli 8 zaporednih točk in 27 sekund pred iztekom časa povedli z neulovljivih 76:64.

STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN BAYREUTHOM

V odločilnem delnem nizu je Hrovat dosegel po 1 izsiljeno osebno napako, podajo in skok v obrambi, tekmo pa po 22 minutah končal pri 12 točkah (1/1 za eno, 4/6 za dve in 1/4 za tri), 4 skokih in podajah ter 3 pridobljenih žogah.

S 16 indeksnimi točkami je bil drugi najkoristnejši igralec Bayreutha, pri Olimpiji pa je bil najbolj učinkovit njen sedanji kapetan Mirza Begić, ki je v 24 minutah zabeležil 14 točk (4/4 za eno in 5/8 za dve), 7 skokov in 1 pridobljeno žogo (indeks 18).

»Skozi celotno tekmo smo nadzorovali skok, toda vseh skokov v napadu nismo uspeli izkoristiti. Do zadnjih štirih minut je bila to izenačena tekma, nato pa smo izgubili tri žoge zapored, gostujoča ekipa je to izkoristila in dosegla tri lahke koše. To je na koncu odločilo tekmo,« je razloge za peti poraz v Ligi prvakov navedel trener Olimpije Zoran Martić, strateg Raoul Korner pa je na novinarski konferenci med drugim razkril tudi to, da slovenski center Žiga Dimec ni več njegov varovanec.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki:

Olimpija iz tekme v tekmo izgublja ugled in navijače
Olimpija doživela največji poraz v Ligi prvakov

Dodaj odgovor