You are currently viewing Olimpija iz tekme v tekmo izgublja ugled in navijače

Olimpija iz tekme v tekmo izgublja ugled in navijače

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so prekinili niz dveh porazov in v zadnji tekmi 5. kola lige Nova KBM pred domačimi gledalci presenetljivo gladko premagali aktualne državne prvake iz vrst Petrola Olimpije.

Šenčurjani so favorizirane goste odpravili s kar 23 točkami razlike (85:62) in slavili svojo najvišjo zmago v tej sezoni državnega prvenstva, za Ljubljančane pa je to že 4. poraz na zadnjih 5 srečanjih treh različnih lig.

Preberite si še:

V ligi Nova KBM ni več neporaženega kluba
Državni podprvaki utrpeli prvi poraz

Varovanci Radeta Mijanovića so povsem zasluženo prišli do prepričljive zmage, saj so izbrance Zorana Martića, ki je tokrat na klopi nerazumljivo pustil vse nosilce igre – kapetana Mirzo Begića, Miho Lapornika, Jana Špana, Aleksandra Lazića, Scottieja Reynoldsa in Mavrina Jonesa, nadigrali v vseh elementih igre.

Branilci naslova so na tekmi vodili le v prvih 5 minutah, potem pa so jim pokalni podprvaki brezkompromisno vsilili svoj sistem igre in po 6 točkah Ismeta Sejfića prvo četrtino dobili z 21:13.

Gorenjci so prevladovali tudi v nadaljevanju. Prvo dvomestno prednost so si priigrali že na začetku druge četrtine, ko je Sejfić zadel za 26:16, rekordno razliko dosegli s košem bivšega zmaja Gezima Morine v 36. minuti (+26; 81:55), po uspešnih prostih metih Miljana Pavkovića pa zmagali s 85:62.

STATISTIKA TEKME MED ŠENČURJEM IN OLIMPIJO

Na strani Šenčurja je kar pet igralcev vpisalo 10 ali več točk, najbolj učinkovit pa je bil kapetan Smiljan Pavić, ki je za zmago prispeval 12 točk, 7 skokov, 2 blokadi ter 1 podajo in pridobljeno žogo. Pri Olimpiji je bil z 10 skoki, 8 točkami, 2 podajama in pridobljenima žogama ter 1 blokado najkoristnejši Črnogorec Marko Simonović.

Za najbolj učinkovitega igralca 5. kola je bil okronan bosanski center Rogaške Obrad Tomić, ki je ob domačem porazu proti Zlatorogu vknjižil 23 točk, 8 skokov, 4 blokade, 3 pridobljene žoge in 1 podajo (indeks 35).

Jan Kropf

foto: Šenčur Gorenjska gradbena družba

Dodaj odgovor