You are currently viewing Olimpija črni niz podaljšala na 6 porazov

Olimpija črni niz podaljšala na 6 porazov

Slabi igri Petrola Olimpije ni videti konca, po izgubljenih dvobojih v ligi Nova KBM in Ligi prvakov pa so slovenski državni prvaki nov, že šesti zaporedni poraz utrpeli še v ligi ABA.

Ljubljančani so po Šenčurju in nemškem Bayreuthu morali priznati premoč še bosanski Igokei, proti kateri so sinoči v gosteh izgubili s 105:115.

V Laktaših se je v prvem polčasu igrala tipična igra “run and gun”, saj sta ekipi v prvih dveh četrtinah brez prave obrambe dosegli kar 126 točk, na glavni odmor pa so s prednostjo odšli gostitelji, ki so sredi tekme vodili s 66:60.

Na krilih razigranega branilca Danila Anđušića so Bosanci v tretji četrtini naskok povečali na 9 točk (89:80), v zadnji četrtini pa bili Slovenci premalo natančni (3/6 za eno, 8/13 za dve in 2/6 za tri) in zbrani (5 izgubljenih žog), da bi zaostanek znižali na manj kot 7 točk in naredili preobrat za težko pričakovano zmago.

STATISTIKA TEKME MED IGOKEO IN OLIMPIJO

Pri zmagovalcih se je za najkoristnejšega igralca izkazal nekdanji krilni center Olimpije, Srb Sava Lešić, ki je dosegel 21 točk, 7 izsiljenih osebnih napak, 3 skoke in 2 podaji (indeks 23), pri poražencih pa je bil najbolj učinkovit črnogorski center Marko Simonović, ki je zabeležil 20 točk, 13 skokov in 1 podajo (indeks 27).

Olimpija se po 5. zaporednem porazu v ligi ABA na njeni lestvici trenutno nahaja na 9. mestu, preostala slovenska predstavnica, 12. oziroma zadnjeuvrščena Krka, pa bo srečanje 8. kola odigrala v nedeljo, ko bo ob 17. uri gostila srbsko Mego.

Jan Kropf

foto: Igokea/Nenad Vuruna

Sorodni prispevki:

Žebelj v krsto Olimpije zabil tudi njen nekdanji kapetan
Olimpija iz tekme v tekmo izgublja ugled in navijače

Dodaj odgovor