You are currently viewing Kobe Bryant preminil v tragični nesreči

Kobe Bryant preminil v tragični nesreči

Oboževalci lige NBA v tem mesecu znova žalujemo. Po znamenitem komisarju Davidu Sternu nas je danes mnogo prezgodaj zapustil še prav tako legendarni košarkar Kobe Bryant, ki se je tragično ponesrečil v helikopterski nesreči v Calabasasu v Kaliforniji.

Vzrok nesreče še preiskujejo, po do sedaj znanih podatkih lokalnih oblasti pa je jasno, da je zasebni helikopter upokojenega ameriškega košarkarja s pilotom in osmimi potniki strmoglavil kmalu po vzletu v neugodnih vremenskih pogojih. Nesreče ni preživel nihče.

Med ponesrečenci je bila tudi Kobejeva 13-letna hčerka Gianna Maria-Onore, vsi udeleženci strahovite nesreče pa so bili namenjeni v Thousand Oaks, kjer so se nameravali udeležiti tekme v Bryantovi košarkarski akademiji Mamba Academy.

41-letni legendarni košarkar je svoj helikopter uporabljal že v času kar 20-letne profesionalne kariere pri Los Angeles Lakersih, s katerimi je med letoma 1996 in 2016 kar petkrat posegel po naslovu prvaka, enkrat pa tudi po nazivu najkoristnejšega igralca rednega dela sezone.

Na svoji športni poti se je izkazal tudi v dresu reprezentance Združenih držav Amerike in z njo v letih 2008 in 2012 osvojil zlato olimpijsko medaljo, po končani karieri pa mu je veliki met uspel tudi v svetu filma, saj je leta 2018 prejel oskarja za najboljši animirani kratki film Dear Basketball.

Kobeja Bryanta smo imeli sredi lanskega septembra na svetovnem prvenstvu na Kitajskem čast spoznati tudi v našem uredništvu, ob teh težkih in neopisljivih trenutnih bolečine pa njegovi soprogi Vanessi, preostalim trem hčerkam Natalii, Bianki in Capri ter vsem ostalim svojcem in prijateljem izrekamo globoko sožalje.

Jan Kropf

foto: Nike.com; Twitter.com

Dodaj odgovor