You are currently viewing Po prvi tretjini sezone se zaključni turnir obeta le Primorski

Po prvi tretjini sezone se zaključni turnir obeta le Primorski

V drugi diviziji regionalne lige ABA se je sinoči končal 8. krog rednega dela, v katerem so tri slovenske ekipe vknjižile dve zmagi in en poraz.

Rogaška je v gosteh pri bosanskem Sparsu izgubila z 59:63, Helios in Sixt Primorska pa sta doma premagala črnogorsko Sutjesko (84:76) in hrvaški Split (78:69).

Kot razkrivajo že sami končni rezultati, smo vse tri zmagovalce dobili šele po razburljivi končnici oziroma celo podaljšku.

Slatinčani so možnosti za zmago zapravili v zadnjih treh minutah, ko so po vodstvu z 59:55 zgrešili vseh 9 metov in prejeli 8 zaporednih točk, Domžalčani so se uspeha razveselili šele po podaljšku, ki so ga po 8 točkah Miroslava Pašajlića dobili s 15:7, Koprčani pa so do novega para točk prišli v poslednjih treh minutah, ko so po izenačenju gostov na 69:69 naredili odločilni delni niz 9:0 (Lance Harris 4, Luka Vončina 3 in Alen Hodžić 2).

STATISTIKA TEKME MED SPARSOM IN ROGAŠKO
STATISTIKA TEKME MED HELIOSOM IN SUTJESKO
STATISTIKA TEKME MED PRIMORSKO IN SPLITOM

Najkoristnejši igralci slovenskih predstavnikov so bili Marko Pajić (13 točk in 8 skokov; indeks 17), Srb Đoko Šalić (11 točk, 9 skokov ter 2 podaji in ukr. žogi; indeks 24) in Hrvat Marko Jagodić Kuridža (12 točk, 7 skokov, 3 podaje, 2 blokadi in 1 ukr. žoga; indeks 26).

Po 8. krogu je Sixt Primorska kot edina v ligi še brez poraza, Rogaška je s 3 zmagami in 5 porazi na 8. mestu, Helios Sunsi pa z enakim izkupičkom zasedajo predpredzadnje, 10. mesto.

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Sorodni prispevki: Primorska svojo dominanco prikazala tudi proti Heliosu

Dodaj odgovor