You are currently viewing V Domžalah ekspresno našli menjavo za Beaderja

V Domžalah ekspresno našli menjavo za Beaderja

Pri Helios Sunsih so še isti dan po razhodu z Jovanom Beaderjem imenovali novega glavnega trenerja njihove članske ekipe. Delo 48-letnega Srba bo nadaljeval 32-letni Dejan Jakara.

Kranjčan je pri dvakratnih državnih prvakih že deloval, in sicer med leti 2015 in 2017, ko je kot pomožni trener asistiral Gašperju Okornu, Jakši Vuliću, Dejanu Čikiću in Beaderju.

Jakara, ki je od lanskega julija dalje kot glavni trener služboval pri češkem prvoligašu Brnu, bo v ligi Nova KBM daleč najmlajši strateg, prva preizkušnja pa ga čaka že jutri, ko bo s svojimi novimi varovanci v okviru 2. lige ABA gostil črnogorsko Sutjesko.

»Rad bi se zahvalil klubu za zaupanje, ob tem pa poudaril, da se pravzaprav počutim, kot da s kluba sploh nisem odšel. Tu smo ustvarili enega najlepših spominov v moji trenerski karieri in vse bom naredil za to, da se temu spet približamo. Ekipa je imela precej smole s poškodbami in tudi količina tekem je terjala svoj davek. Ne ostane nam drugega, kot da se zapremo v dvorano in premišljeno začnemo uvajati nekatere spremembe, kar pa bo, glede na razpored tekem, izredno težko. Verjamem pa, da nam lahko uspe,« je ob podpisu pogodbe dejal Dejan Jakara.

Jan Kropf

foto: Gašper Papež

Sorodni prispevki: Helios išče novega trenerja

Dodaj odgovor