You are currently viewing Kdo bo dvignil prvo trofejo v sezoni 2018/19?

Kdo bo dvignil prvo trofejo v sezoni 2018/19?

Legendarna ljubljanska športna dvorana Tivoli bo nocoj ob 20. uri gostila 15. superpokal Slovenije, na katerem se bosta za prvo trofejo v sezoni 2018/19 pomerila državna prvakinja Petrol Olimpija in pokalna zmagovalka Sixt Primorska.

Ljubljančani bodo na domačem terenu lovili jubilejno deseto lovoriko, Koprčani pa bodo v omenjenem tekmovanju nastopili sploh prvič v svoji zgodovini.

Trenerja dvobojevalcev, Zoran Martić in Jurica Golemac, sta med poletjem dobila za najmanj pol ekipe novih varovancev.

Strateg Olimpije bo danes napadal tudi z Blažem Mesičkom, Miho Lapornikom, Janom Rebcem, Petrom Vujačićem, Hrvatom Luko Šamanićem, Srbom Aleksandrom Lazićem, Črnogorcem Markom Simonovićem ter Američanoma Jalekom Feltonom in Marvinom Jonesom, trener Primorske pa se mu bo upiral tudi z Ivanom Marinkovićem, Luko Rožancem, Andrejem Stavrovom, Žanom Markom Šiškom, Luko Vončino, Hrvatom/Srbom Markom Jagodićem Kuridžo in Američanom Lancom Harrisom.

Zmaji in tigri so se v Hali Tivoli že srečali. V prejšnji sezoni so medsebojne moči preverili v polfinalu pokala Spar, zmaga pa je presenetljivo odšla v roke gostov, ki so po odličnem začetku (21:13) na koncu zdržali pritisk gostiteljev in slavili s 74:70. Prvi strelec Primorske je bil zdaj že njen nekdanji član Mirko Mulalić, ki je proti bivšim soigralcem tedaj dosegel 18 točk.

Superpokal Slovenije 2018:

Ponedeljek, 24. september, ob 20.00:

PETROL OLIMPIJA – SIXT PRIMORSKA

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

“Ni veliko ekip, ki lahko v tem trenutku povedo, kako so pripravljene. Še posebej to velja za tiste ekipe, pri katerih so igralci manjkali zaradi reprezentančnih akcij. Naša glavna naloga je, da reprezentante, ki so se nam pridružili kasneje, uskladimo s preostalo ekipo. Na superpokal greš, da tekmo tudi dobiš. Prepričan sem, da so vse ekipe, ki so doslej igrale v njem, šle s tem ciljem v to tekmovanje. Mislim, da tudi letos ni nobene razlike.”

Jurica Golemac, trener Sixta Primorske:

“Zelo smo ponosni, da bomo prvič zaigrali v superpokalu. Gre za prvo uradno tekmo sezone in prvo možnost za osvojitev trofeje. Po pripravah in pripravljalnih tekmah še ne vemo, v kakšnem stanju smo pred začetkom sezone. Zanimivo bo videti, kako moja ekipa reagira na pomembnih srečanjih, kjer se igra z določenim pritiskom. Večji del priprav smo opravili zelo dobro, v zadnjem obdobju pa imamo manjše težave. Tudi v našem moštvu smo imeli nekaj reprezentantov. Pričakujem, da bo tekma zanimiva tako za obe ekipi kot za gledalce.”

Jan Kropf

foto: KZS/Aleš Fevžer

Dodaj odgovor