You are currently viewing Goran Dragić z novim strelskim rekordom kot prvi Slovenec presegel mejo 10.000 točk

Goran Dragić z novim strelskim rekordom kot prvi Slovenec presegel mejo 10.000 točk

Slovenski organizator igre Goran Dragić je sinoči odigral svojo najboljšo tekmo v letošnji sezoni lige NBA in bil jeziček na tehtnici, ki je obračun med Miami Heatom in Portland Trail Blazersi prevesil na stran Vročice.

Floridčani so Oregončane v razburljivi končnici porazili s 120:111, 32-letni Ljubljančan pa je k zmagi v 35 minutah igre prispeval kar 28 točk (4/5 za eno, 6/10 za dve in 4/9 za tri), 5 podaj in 3 skoke.

Miami, ki je po prvi četrtini vodil za 11 (33:22), ob polčasu pa za 15 točk (57:42), si je po dvakratni izgubi vodstva v četrti četrtini zmago zagotovil šele v zadnji minuti tekme, ko je na krilih dveh trojk Dragića in Rodneyja McGruderja naredil delni izid 7:2 in 31 sekund pred zadnjim zvokom sirene pobegnil za 11 točk (120:109).

STATISTIKA TEKME MED MIAMIJEM IN PORTLANDOM

»Vedeli smo, da bodo skušali narediti preobrat, zato smo se dogovorili, da bomo vztrajali pri svoji igri. Ko so se začeti približevati, nismo sklonili glav, temveč smo se povezali med seboj in prek pogovorov organizirali akcije za vsak naslednji napad. Naša taktika je uspela in zmaga je tu,« je bil po uspehu zadovoljen “Gogi”, ki je na dvoboju postal prvi Slovenec z več kot 10.000 točkami v ligi NBA.

»Meni veliko pomeni že to, da sem v ligi NBA že enajst let. O tem, da sem tu in da lahko delam to, v čemer uživam, sem vedno sanjal. Košarka mi je dala vse. Poskrbela je za mojo družino in zame, zato še naprej skušam biti profesionalen in opravljati svoje delo.«

Vselej skromni Dragić se po 3. zmagi na lestvici vzhodne konference nahaja na 6. mestu, Luka Dončić pa z Dallas Mavericksi z 2 zmagama in 3 porazi na Zahodu trenutno zaseda 10. mesto.

Jan Kropf

foto: Miami Heat

Sorodni prispevki: Luka Dončić na dobri poti, da postane najboljši evropski novinec v zgodovini lige NBA

Dodaj odgovor