You are currently viewing Luka Dončić na dobri poti, da postane najboljši evropski novinec v zgodovini lige NBA

Luka Dončić na dobri poti, da postane najboljši evropski novinec v zgodovini lige NBA

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je sinoči nastopil na svoji 5. tekmi v ligi NBA in z Dallas Mavericksi, kljub novi izjemni predstavi, utrpel tretji poraz.

Teksačani so doma še neporaženi, precej slabše pa so sezono začeli v gosteh, kjer so doslej izgubili še vsako srečanje. Po Phoenix Sunsih (121:100) in Atlanta Hawksih (111:104) so včeraj namreč klonili še proti Toronto Raptorsom (116:107).

Za drugi zaporedni poraz Teličkov je kriv predvsem njihov slab začetek, saj so dinozavrom dopustili, da so se ti razigrali že kmalu po prvem skoku za žogo in že v prvi četrtini z razpoloženim bivšim Olimpijinim igralcem Dannyjem Greenom (12 točk) dosegli kar 39 točk.

Gostje so jih v prvih 12 minutah zbrali 26 in tako drugo četrtino začeli z zaostankom 13 točk, v preostalih treh četrtinah pa strelsko navdahnjene gostitelje nato samo lovili, ne pa tudi ujeli.

Varovanci Ricka Carlisla so razliko do konca tekme uspeli znižati na vsega 1 točko (ob izteku 3. četrtine so se približali na 90:89), v zadnjem delu dvoboja pa potem znova popustili in izgubili za 9 točk (116:107).

STATISTIKA TEKME MED TORONTOM IN DALLASOM 

V dresu Toronta je dvomestno število točk doseglo kar 7 igralcev, največ pa sta jih zbrala Kawhi Leonard (21) in Kyle Lowry (20), v dresu Dallasa pa je bil še drugič v sezoni najboljši strelec Luka Dončić, ki je v kar 35 minutah igre vknjižil 22 točk (4/4 za eno, 3/8 za dve in 4/6 za tri), 5 skokov in 4 podaje.

19-letni Ljubljančan je na prvih petih tekmah v Severni Ameriki beležil povprečno 19,6 točke, 6,2 skoka in 3,8 podaje, s tem izkupičkom pa je na dobri poti, da postane tako najboljši novinec leta kot tudi najboljši evropski novinec v celotni zgodovini lige NBA.

Jan Kropf

foto: NBA.com

Dodaj odgovor