You are currently viewing Dončić presegel mejo 50 točk in ohranil neporaženost v Dallasu

Dončić presegel mejo 50 točk in ohranil neporaženost v Dallasu

Slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić je skozi vrata lige NBA vstopil z velikim korakom. Na prvih treh odigranih tekmah pod severnoameriškimi obroči je že presegel mejo 50 točk, z novo zmago v American Airlines Centru pa poskrbel, da Dallas Mavericksi doma še ne poznajo poraza.

Sobotni zmagi nad Minnesoto Timberwolvesi (140:136) so Mavsi sinoči dodali še uspeh proti Chicago Bullsom, ki so jih na veliko veselje premožnega lastnika kluba Marka Cubana premagali s 115:109.

V prvih treh četrtinah smo spremljali izredno izenačeno igro. Ekipi sta bili tako enakovredni, da si v tem času nobena ni uspela zagotoviti prednosti, večje od 5 točk, v zadnjih 12 minut igre pa so bolj zadovoljno krenili gostitelji, ki so po trojki Josea Juana Baree vodili z 88:84.

Varovanci Ricka Carlisla so z bolj učinkovito igro nadaljevali tudi na uvodu četrte četrtine in se začasno ustavili šele 8 minut pred koncem tekme, ko je njihov delni izid 14:2 (Maximilian Kleber 7, Barea 4 in Dwight Powell 3) z uspešnim metom z razdalje prekinil Jabari Parker (96:89).

Razbesneli Biki so se v preostalem času zapodili po preobrat za zmago, a Telički so ostali neomajni. Šestkratni prvaki lige NBA so se zato lahko približali samo še na -5 (111:106), po 16. točki njihovega tretjega najboljšega strelca Justina Holidayja pa klonili s 115:109.

STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN CHICAGOM

S kar 34 točkami je bil prvi strelec tekme sicer dvakratni All-Star prvak v zabijanju Zach LaVine, na strani Dallasa pa je največ točk (20) zabeležil Wesley Matthews.

Luka Dončić je obračun s kar 50-odstotnim metom iz igre končal pri 19 točkah (2/2 za eno, 4/6 za dve in 3/8 za tri), v 35 minutah igre pa zbral še 6 podaj, 3 skoke in 1 pridobljeno žogo.

Dallas Maverickse sedaj čaka prva gostujoča turneja, saj bodo na naslednjih petih srečanjih kar štirikrat v vlogi gostov – 25.10. proti Hawksom, 27.10. proti Raptorsom, 30.10. proti Spursom in 1. novembra proti Lakersom.

Jan Kropf

foto: NBA.com

Sorodni prispevki: VIDEO: Neustavljivi Dončić vodil Dallas do 1. zmage

Dodaj odgovor