You are currently viewing Zaključni turnir četrtič na Kodeljevem

Zaključni turnir četrtič na Kodeljevem

Na sedežu podjetja Spar Slovenija se je odvil žreb parov četrtfinala in polfinala 19. pokala Spar. Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu med 10. in 13. februarjem, zaključni turnir najboljše četverice pa bo 15. in 16. februarja gostila ljubljanska dvorana Kodeljevo.

Ples kroglic je določil, da se bodo v četrtfinalu med seboj pomerili Rogaška in branilka naslova Koper Primorska, Šentjur in Helios Sunsi, Gorenjska gradbena družba Šenčur in Cedevita Olimpija ter Krka in aktualni podprvaki Hopsi Polzela.

Četrtfinale bo sestavljeno iz dveh tekem, v polfinale pa se bodo prebila tista moštva, ki bodo imela po koncu obeh srečanj v svojem paru boljšo razliko med danimi in prejetimi koši.

V domu ljubljanskega Slovana se je leta 2002 odvijala sploh prva izvedba sklepnega dela pokala Spar, nato pa so v njem zaključni boji potekali še v letih 2007 in 2008. Prvič in tretjič so se naslova prvaka razveselili košarkarji Olimpije, drugič pa je trofejo uspelo osvojiti ekipi Heliosa.

Izjave predstavnikov klubov po žrebu:

Uroš Kidrič, predstavnik za stike z javnostmi pri Rogaški:

”Glede na to, da se bomo pomerili z aktualnimi prvaki in pokalnimi zmagovalci, ne moremo reči, da je bil žreb za nas prav ugoden. Je pa pokalno tekmovanje zelo specifično in presenečenja niso izključena. Nismo brez možnosti, nekaj dodatnega zagona nam lahko da tudi zadnja ligaška tekma proti Kopru Primorski, in skušali bomo priti do presenečenja.”

Goran Jagodnik, vodja ekipe Koper Primorske:

”V zadnjih dveh sezonah smo se veselili pokalne lovorike. Sam žreb je v zgornjem delu morda nekoliko lažji. Če želiš priti v finale in braniti naslov, moraš premagati vsakega nasprotnika. Čaka nas težko delo, zaključek Pokala Spar pa bomo pričakali dobro pripravljeni.”

Dušan Debenak, predsednik Šentjurja:

”V Šentjurju praznujemo 50 let košarke. Dvajset let nastopamo v prvi ligi, dosegli smo kar nekaj uspehov, osvojili državni naslov, pokalna lovorika pa nam še manjka. Seveda bi jo radi osvojili. A želje so eno, realnost se bo pokazala na parketu.”

Matevž Zupančič, direktor Helios Sunsov:

”Za Heliosom je odlična sezona in želim si, da tako nadaljujemo tudi v Pokalu Spar. Gre za specifično tekmovanje in glede na žreb nismo brez možnosti za dober rezultat. Upam, da zaključne boje pričakamo brez poškodb in dobro pripravljeni.”

Roman Horvat, podpredsednik Gorenjske gradbene družbe Šenčur:

”V četrtfinalu nas čaka nasprotnik, s katerim letos še nismo igrali. Imajo tudi novega trenerja, ki bo v igro prav gotovo prinesel določene spremembe. Upam, da v ekipi ne bo poškodb. V finalu Pokala Spar smo že igrali in zakaj ne bi tudi letos.”

Davor Užbinec, direktor Cedevite Olimpije:

”V pokalnem tekmovanju so presenečenja vedno možna in to mu daje še dodaten čar. Cilj vseh ekip mora biti, da napolnimo dvorane. Naša želja vsekakor je, da pokal za zmagovalca znova prinesemo v vitrine dvorane Stožice. Čaka nas težko delo, vse ekipe so dobre in naj igrišče pokaže, kdo si naslov najbolj zasluži.”

Matej Jelen, predsednik Hopsov:

”Kolegi so pravzaprav že vse povedali. Zakaj pa v finalu letos ne bi zaigrali Hopsi. Saj za to pravzaprav vsi tekmujemo. Želim si, da bomo brez poškodb in da se na parketu pokažemo v dobri luči.”

Miro Župevec, direktor Krke:

”Gre za nepredvidljivo tekmovanje, v katerem se dogajajo presenečenja. Naš cilj je, da pridemo do samega konca. Nam pa to vedno ne uspe. Bile so sezone, ko nismo bili v vlogi favoritov, pa nam je to uspelo in videli bomo, kaj bodo prinesli letošnji zaključni boji.”

KZS

foto: Aleš Fevžer

Dodaj odgovor