You are currently viewing V 2. ligi ABA ni več slovenskega kluba brez zmage

V 2. ligi ABA ni več slovenskega kluba brez zmage

Drugi krog druge lige ABA je prinesel zmage prav vseh treh slovenskih predstavnikov. Helios Sunsi so premagali srbski Vršac, Sixt Primorska in Rogaška pa sta porazili Spars in Zrinjski Mostar iz Bosne in Hercegovine.

Najvišjo zmago so vknjižili Domžalčani, ki so Vrščane odpravili z 17 točkami razlike (95:78), nato sledijo Koprčani, ki so bili od Sarajevčanov boljši z 69:54, najnižjo zmago pa so vpisali Slatinčani, ki so Mostarčane ugnali s 66:62.

Da so si varovanci Jovana Beaderja zmago priigrali že v prvem polčasu, smo že poročali, izbranci Jurice Golemca in Damjana Novakovića pa so do uspeha prišli zaradi prevlade v zadnji četrtini.

HELIOS DO ZGODOVINSKE ZMAGE V 2. LIGI ABA

Primorci so odpor gostiteljev dokončno zlomili med 33. in 37. minuto, ko so na krilih Marka Jagodića Kuridže (5), Ivana Marinkovića (4), Žana Marka Šiška (3) in Lanca Harrisa (2) naredili delni niz 14:1 in 84 sekund pred koncem povedli z 69:48, Štajerci pa so se svoje prve zmage v sezoni razveselili po zaslugi zbrane igre v zadnji minuti tekme.

V poslednjih 60 sekundah so bili namreč zaradi spretno izsiljenih osebnih napak Rashuna Davisa in Marka Pajića nagrajeni s petimi prostimi meti, od katerih sta omenjena akterja v koš pospravila tri in s tem 21 sekund pred zadnjim zvokom sirene postavila končni rezultat tekme.

STATISTIKA TEKME MED SPARSOM IN PRIMORSKO
STATISTIKA TEKME MED ROGAŠKO IN MOSTARJEM

Pri Sixtu Primorski je bil za najbolj učinkovitega igralca tekme proglašen Hrvat Marko Jagodić Kuridža, ki je bil s 24 točkami, 11 skoki ter 2 blokadama, podajama in pridobljenima žogama tudi MVP kroga, pri Rogaški pa sta si naziv najkoristnejšega igralca razdelila Američan Rashun Davis (15 točk, 4 skoki in ukr. žoge ter 3 podaje) in Marko Pajić (18 točk, 10 skokov in 2 podaji).

V 3. kolu 2. lige ABA bosta Helios in Rogaška gostovala srbskem Borcu in hrvaškem Splitu, Primorska pa bo gostila makedonski MZT.

Jan Kropf

foto: Spars/Sakir Čakar

Dodaj odgovor