You are currently viewing Krka svoje privržence razveselila s prvo zmago

Krka svoje privržence razveselila s prvo zmago

Moštvo Krke je v 2. kolu lige ABA vpisalo svojo prvo zmago v novi sezoni jadranskega tekmovanja. V Novem mestu je gostilo črnogorski Mornar in ga po dih jemajoči končnici ugnalo z 80:76.

Izbranci Simona Petrova so dvoboj začeli dobro in s prvima košema Jureta Lalića in Paola Marinellija uvodoma povedli s 5:0, potem pa padli v črne minute in gostom dovolili, da so slednji z 10 zaporednimi točkami prevzeli vodstvo in prvo četrtino dobili z 22:17.

Novomeščani so se na prave tirnice vrnili v drugi četrtini in z delnim nizom 17:0 (Marinelli 8, Žiga Fifolt 3, Jure Balažič, Tim Osolnik in Lalić 2) znova povedli (34:26), tokrat pa prednost tudi zadržali in na glavni odmor odšli z naskokom 7 točk (39:32).

Prvi četrtino drugega polčasa je zaznamovala izenačena igra (19:21 za 58:53), nato pa je sledilo odločilnih deset minut, ki so se iztekle z izredno razburljivo končnico.

Še 47 sekund pred koncem tekme je bolje kazalo Črnogorcem, ki so vodili s 76:75, potem pa so Slovenci vendarle stopili skupaj, zaprli pot do svojega koša in si s tremi izsiljenimi osebnimi napakami zagotovili šest prostih metov.

Domen Bratož in Luka Lapornik sta skupaj zgrešila le enega, na drugem koncu igrišča pa je Bronson Koenig zgrešil met za tri točke in slavje Novomeščanov se je lahko začelo.

STATISTIKA TEKME MED KRKO IN MORNARJEM

Pri Krki so se med strelce vpisali vsi, razen Martina Jančarja Jarca, ki je v igri preživel tudi najmanj časa – 4 minute, dvomestno število točk pa so dosegli Jure Balažič (14), Jure Lalić (14), Paolo Marinelli (11) in Miha Škedelj (10), ki je bil s 7 skoki, 3 podajami ter 1 blokado in pridobljeno žogo proglašen za najkoristnejšega igralca zmagovalcev.

Jan Kropf

foto: KK Krka

Sorodni prispevki: Aleksej Nikolić v Beogradu pokopal Olimpijo

Dodaj odgovor