You are currently viewing Novinci v 2. SKL vstopili z velikim pompom

Novinci v 2. SKL vstopili z velikim pompom

V drugi slovenski košarkarski ligi se ni končal še niti prvi krog, pa smo že doživeli štajerski in primorski derbi, prvi podaljšek, zmagoslavno vrnitev povratnikov in krstno zmago ligaških novincev.

Prva tekma drugoligašev odločena šele v podaljšku
Povratniki do prvega skalpa že na prvi tekmi

Za najnovejšo popestritev so poskrbeli Žoltasti Troti, ki so sinoči v svojem debiju med drugoligaško konkurenco v gosteh s 70:65 ugnali pomlajeno ekipo Brinoxa Medvod.

Prvi koš Novomeščanov v 2. SKL je dosegel Simon Gorenc, po njegovem uspešnem metu za tri točke pa so zobe pokazali tudi Medvoščani in s trojko Jureta Ribnikarja napovedali trd boj vse do zadnje minute. Ekipi sta se nato še petkrat izmenjali v vodstvu, končni rezultat prve četrtine pa je z novo trojko gostov postavil Domen Janc (15:17).

Na uvodu druge četrtine je Jure Mišič dvakrat izenačil rezultat, potem pa so varovanci Luke Mittaga naredili delni niz 10:0 (Janc 5, Žiga Verbič 3, Martin Mežan 2) in v 14. minuti povedli s 30:20. Dolenjci so v 17. minuti prednost povišali še na 13 točk, prvi polčas pa dobili s 36:25.

Gorenjci so med glavnim odmorom skovali taktiko za vrnitev v igro za zmago, ki pa so jo ob nepopustljivosti nasprotnika lahko udejanjili šele v zadnjih desetih minutah igre. Tedaj so se namreč povsem razleteli po igrišču in se na krilih kapetana Deana Bunčića v 37. in 39. minuti približali na vsega točko razlike (63:64 in 65:66).

Na njihovo nesrečo so gostje ostali zbrani, z izdatno pomočjo Janca in še bolj izkušenega Bojana Krivca odbili oba napada in se zasluženo razveselili svoje prve zmage v zgodovini 2. SKL.

STATISTIKA TEKME MED MEDVODAMI IN ŽOLTASTIMI TROTI

Glavni junak Žoltastih Trotov je bil Črt Ristić, ki je tekmo končal pri 14 točkah, 8 skokih, 5 podajah in izsiljenih osebnih napakah ter 4 pridobljenih žogah, na strani Brinoxa Medvod pa je bil z 21 točkami, 7 skoki in 1 pridobljeno žogo najkoristnejši igralec Jure Ribnikar.

Preostali srečanji 1. kola bosta na sporedu 17. oktobra (Grosuplje – LTH Castings) in 7. novembra (ECE Triglav – Parklji).

Jan Kropf

foto: Žoltasti Troti

Dodaj odgovor