You are currently viewing Prekletstvo Olimpije se nadaljuje

Prekletstvo Olimpije se nadaljuje

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 9. krogu pokala EuroCup utrpeli še 6. poraz in s tem že pred koncem rednega dela tekmovanja ostali brez vseh možnosti za preboj v osmino finala.

Ljubljančani so usodni poraz doživeli v francoskem Nanterru, kjer so sinoči v dvoboju z istoimenskim moštvom in svojim nekdanjim zvezdnikom Devinom Oliverjem izgubili s tesnih 87:90.

Varovanci trenerja Slavena Rimca so na gostovanju zapravili že praktično dobljeno tekmo, saj so s kanonado šestih trojk po prvi četrtini vodili že za kar 19 točk (11:30), potem pa drastično padli v igri in iz minute v minuto začeli izgubljati težko priborjeno prednost.

Kljub močnem poslabšanju odstotka meta so zmaji vodstvo držali vse do izteka tretje četrtine (58:65), nato pa so gostitelji še zadnjič silovito napadli in z nizom 14 zaporednih točk naredili preobrat za zmago.

V preostalih dveh minutah so gostje izid sicer izenačili na 75:75, a to je bilo z njihove strani tudi vse, medtem ko so izbranci trenerja Pascala Donnadieuja že v naslednjih dveh napadih dosegli 5 zaporednih točk, zmago pa dokončno potrdili z dvema prostima metoma Kennyja Cheryja.

STATISTIKA TEKME MED NANTERREM IN CEDEVITO OLIMPIJO

Z 22 točkami, 5 podajami in 2 skokoma je bil pri Nanterru 92 najbolj učinkovit ameriški branilec Dallas Moore, pri Cedeviti Olimpiji pa je bil z 18 točkami, 7 skoki, 3 pridobljeni žogami in 2 podajama najkoristnejši ameriški branilec Codi Miller-McIntyre. Devin Oliver je zbral 15 točk, 6 skokov, 2 podaji in 1 pridobljeno žogo.

»Domači košarkarji so na tekmi zadevali veliko, a menim, da smo jim tudi mi dali veter v hrbet s svojimi neumnostmi. Dovolili smo, da poberejo veliko skokov v napadu, izgubili smo preveč žog. Nerazumljivo je, kako lahko na eni sami tekmi pokažemo dva različna obraza. Na začetku tekme se je videla motiviranost in energija fantov, bili pa smo točno takšni, kot smo želeli biti. Sledil je padec osredotočenosti, skušali smo obdržati visok ritem igre z menjavami, a na koncu smo tekmo izgubili v zadnji četrtini. Iskreno mislim, da smo domačinom zmago preprosto poklonili,« je bil nad porazom razočaran trener Olimpije Slaven Rimac.

Slovenski državni podprvaki bodo tako boje med evropsko konkurenco še četrto zaporedno sezono končali že po rednem delu tekmovanj, v katerem so na dosedanjih 45 tekmah slavili le 9-krat (!).

Jan Kropf

foto: Nanterre 92

Dodaj odgovor