You are currently viewing Superpokal Slovenije dobil nove zmagovalce!

Superpokal Slovenije dobil nove zmagovalce!

Slovenska klubska sezona 2018/19 se je sinoči odprla s 15. Superpokalom, ki ga je na veliko veselje njenih navijačev prvič v zgodovini osvojila ekipa Sixta Primorske.

Koprčani so v Hali Tivoli s 83:71 ugnali Ljubljančane iz vrst Petrola Olimpije, ki so jih v hramu slovenske košarke, na poti do svojega prvega naslova v pokalu Spar, premagali že tudi lani (74:70).

Tako kot lansko, so si varovanci Jurice Golemca tudi letošnjo zmago priigrali z dominantno predstavo v prvem polčasu, v katerem so tokrat dali kar 45, prejeli pa le 28 točk.

V prvih dveh četrtinah se je pri napadalnih tigrih med strelce vpisala kar polovica moštva, največ točk pa je uspelo doseči Marjanu Čakarunu (12), Marku Jagodiću Kuridži (10) in Lancu Harrisu (10).

Omenjeni trojec je bil tudi sicer najkoristnejši del ekipe Primorske, 31-letni krilni center Marko Jagodić Kuridža pa je bil za povrh imenovan še za najbolj učinkovitega igralca tekme, ki jo je končal pri kar 23 točkah (5/8 za eno, 9/9 za dve in 0/1 za tri), 7 skokih, 2 podajah ter 1 blokadi in pridobljeni žogi (indeks 28).

Zmaji, pri katerih je zaradi lažje poškodbe zapestja manjkal kapetan Mirza Begić, so imeli svoje minute le ob koncu tretje in na začetku četrte četrtine, ko so s košema Jana Rebca in Jusufa Sanona razliko v 34. minuti znižali na 7 točk (60:67), nato pa zopet popustili in do 36. minute prejeli 8 zaporednih točk. Najboljši strelec Olimpije je bil njen povratnik Blaž Mesiček, ki je na strani gostiteljev edini zbral dvomestno število točk (14).

Superpokal Slovenije 2018:

Ponedeljek, 24. september:

PETROL OLIMPIJA – SIXT PRIMORSKA 71:83 (14:21, 14:24, 24:18, 19:20)
Mesiček 14, Lazić in Lapornik 9, Sanon 8; Jagodić Kuridža 23, Harris 20, Čakarun 17.

STATISTIKA

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

“Vedel sem, da tekma za nas ne bo lahka, saj se nam je poznalo, da smo imeli zaradi reprezentančnega odmora premalo časa za uigravanje. Dokler so bili na parketu tisti, ki niso igrali za svoje državne selekcije, je bila igra zadovoljiva, ko pa sem začel menjati, je ritem strahovito padel. Ne preostane nam drugega, kot da še naprej trdo treniramo.”

Jurica Golemac, trener Sixta Primorske:

“Danes je zmagala boljša ekipa v vseh pogledih. Če premagaš Olimpijo na njenem terenu, moraš biti zadovoljen. Še posebej, če si jo nadigral. Lepo je, da smo Sixt Primorski dali še en naslov, saj s tem pišemo zgodovino.”

Jan Kropf

foto: KZS/Aleš Fevžer

Dodaj odgovor