You are currently viewing VIDEO: Neustavljivi Dončić vodil Dallas do 1. zmage

VIDEO: Neustavljivi Dončić vodil Dallas do 1. zmage

Luka Dončić je na svoji drugi tekmi v ligi NBA popravil vtis z debija in Dallas Maverickse pred njihovimi domačimi navijači popeljal do prve zmage v sezoni.

19-letni Ljubljančan je s Telički v American Airlines Centru gostil in s 140:138 ugnal Minnesoto Timberwolvse, k zmagi pa v 36 minutah igre prispeval 26 točk (6/9 za eno, 4/7 za dve in 4/9 za tri), 6 skokov, 3 podaje, 2 pridobljeni žogi in 1 blokado ter bil po koncu srečanja proglašen za najboljšega strelca gostiteljev.

Slovenski reprezentant je blestel predvsem v drugi četrtini, v kateri je s kar 100-odstotnim metom iz igre (2/2 za dve in tri) dosegel 15 točk in 3 skoke, zmago pa je Dallasu prinesel Dennis Smith, ki je po izenačenju Volkov na 134:134 v zadnjih 10 sekundah prevzel odgovornost in vpisal 5 ključnih točk.

STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN MINNESOTO
STATISTIKA TEKME MED MIAMIJEM IN CHARLOTTOM

Sinoči je bil v ligi NBA aktiven tudi Goran Dragić, ki pa kljub novi odlični predstavi (20 točk – 4/5 za eno, 5/11 za dve in 2/6 za tri, 7 podaj, 4 skoki v 38 minutah igre) ni mogel preprečiti prvega domačega poraza Miami Heata, ki je v zadnji sekundi tekme, po storjeni osebni napaki Rodneyja McGruderja in polovično uspešnem izvajanju prostih metov Kembe Walkerja, proti Charlotte Hornetsom izgubil s 112:113.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Sorodni prispevki: VIDEO: Dragić in Dončić debitirala z dvomestnim številom točk, a tudi s porazom

Dodaj odgovor