You are currently viewing Novi trener Olimpije debitiral s porazom

Novi trener Olimpije debitiral s porazom

Ekipi Petrola Olimpije tudi menjava trenerja ni pomagala, da bi začela beležiti uspešnejše predstave v Ligi prvakov. Slovenski državni prvaki so včeraj na svoji 7. tekmi namreč izgubili še šestič in tako ostajajo prikovani na dno lestvice D.

Srbski strateg Aleksandar Nikitović in njegovi varovanci so v Istanbulu s 84:94 morali priznati premoč turškemu Bešiktašu.

Ljubljančani so dvoboj s Carigrajčani začeli spodbudno ter po uvodni četrtini in dveh uspešnih prostih metih Jana Špana zaostajali le za 3 točke (27:24), potem pa se popolnoma izgubili, začeli grešiti tudi odprte mete in po 6 prelahko zapravljenih žogah prvi polčas izgubili s kar 57:39.

Za zmaje se je zaostanek 18 točk v drugem polčasu izkazal za previsoko oviro, po treh približanjih na vsega 5 točk razlike (v 29. minuti na 71:66 ter v 32. minuti na 75:70 in 77:72) pa so, razumljivo razočarani, klonili s 84:94.

STATISTIKA TEKME MED BEŠIKTAŠEM IN OLIMPIJO

Gostom je največ težav povzročal turški krilni center Samet Geyik, ki je tekmo končal pri 18 točkah, 3 podajah in 2 skokih, najkoristnejši košarkar Olimpije pa je bil bosanski krilni igralec Aleksandar Lazić, ki je zbral 12 točk, 8 skokov ter 1 podajo in pridobljeno žogo.

Jan Kropf

foto: Bešiktaš Sompo Japan

Sorodni prispevki: Olimpija dobila novega (tujega) trenerja

Dodaj odgovor