You are currently viewing VIDEO: Luka Dončić s skorajšnjim trojnim dvojčkom končal rezultatsko krizo Dallasa

VIDEO: Luka Dončić s skorajšnjim trojnim dvojčkom končal rezultatsko krizo Dallasa

Dallas Mavericksi so po šestih zaporednih porazih končno vknjižili težko pričakovano zmago. Črni niz neuspehov so prekinili na domačem parketu, kjer so gostili in v napeti končnici ugnali New Orleans Pelicanse.

Obračun v American Airlines Centru je bil izenačen od začetka do samega konca. Kako enakovredni so si bili Telički in Pelikani pove podatek, da je bil izid poravnan še 30 sekund pred iztekom tekme (119:119), potem pa so večjo odločnost pokazali gostitelji in na krilih Luke Dončića prišli do 14. domače zmage.

Prvi strelec Dallasa je v odločilnem trenutku srečanja izsilil osebni napaki Juliusa Randla in Dariusa Millerja ter od štirih ponujenih prostih metov zadel tri, za zmago pa prispeval še pomembna skoka v obrambi.

Dončić je dvoboj po 31 minutah igre končal pri 21 točkah (11/12 za eno, 5/8 za dve in 0/5 za tri) in 10 podajah, četrtemu dvojnemu dvojčku v sezoni pa dodal še 9 skokov in 1 pridobljeno žogo.

STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN NEW ORLEANSOM

Ta teden se je v ligi NBA začelo tudi glasovanje za tekmo vseh zvezd. Med kandidati za nastop je seveda tudi naš Luka, zanj pa lahko najbolj preprosto glasujete tako, da na spletni strani Google.com v iskalnik vpišete njegovo ime in priimek, potem pa se vam bo odprla ikona za glasovanje. Dnevno lahko glasujete le enkrat.

Dallas Mavericksi se po 16. zmagi na lestvici zahodne konference nahajajo na 12. mestu, njihovi naslednji tekmeci pa bodo znova Pelicansi, s katerimi se bodo znova srečali že jutri v New Orleansu.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Dodaj odgovor