You are currently viewing Po ZDA odmeva trojka Luke Dončića!

Po ZDA odmeva trojka Luke Dončića!

V Združenih državah Amerike je popularnost Luke Dončića iz dneva v dan večja. K temu je v precejšnji meri pripomogla tudi njegova neverjetna trojka, s katero je zvezdnik Dallas Mavericksov sinoči v gosteh pri Portland Trail Blazersih izsilil podaljšek.

Največje presenečenje včerajšnjega večera v ligi NBA se je zgodilo vsega 6 desetink pred iztekom četrte četrtine. Gostitelji so napol že proslavljali 19. zmago v sezoni, nato pa je iz avta pod njihovim košem žogo prejel 19-letni Ljubljančan, jo v visokem logu nemudoma pognal čez Maurica Harklessa in bil za pogumno odločitev nagrajen z uspešnim metom z razdalje, ki danes postaja viralen.

V dodatnih petih minutah so pobudo znova prevzeli Trail Blazersi in že v prvi minuti podaljška zopet povedli za 5 točk (112:107), zmago s 121:118 pa dokončno potrdili 15 sekund pred koncem tekme, ko so s 5 zaporednimi točkami prednost povečali na istoštevilčno razliko (120:115).

STATISTIKA TEKME MED PORTLANDOM IN DALLASOM

S kar 33 točkami je bil prvi strelec Portlanda Damian Lillard, Dončić pa je ob novem porazu Dallasa v 35 minutah igre dosegel 23 točk (7/9 za eno, 5/14 za dve in 2/7 za tri), 11 skokov in 6 podaj.

Dallas Mavericksi so s 6. zaporednim porazom še bolj zdrsnili po lestvici zahodne konference. Zdaj se nahajajo na 12. mestu, v zadnjih dneh leta 2018 pa jih čakajo še dvoboji z New Orleans Pelicansi (27.12. doma in 28.12. v gosteh) in Oklahoma City Thunderjem (31.12. doma).

Jan Kropf

foto: Dallas Mavericks

Dodaj odgovor