You are currently viewing Luka Dončić v ligi NBA vpisal svoj prvi trojni dvojček!

Luka Dončić v ligi NBA vpisal svoj prvi trojni dvojček!

Slovenskemu košarkarskemu zvezdniku Luki Dončiću bo letošnji dan Martina Luthra Kinga še dolgo ostal v spominu. V Milwaukeeju je namreč osvojil svoj prvi trojni dvojček v ligi NBA, njegov novi dosežek med ameriškimi profesionalci pa žal znova ni bil dovolj za novo zmago Dallas Mavericksov.

Telički so leto 2019 začeli slabo, saj so na dosedanjih 11 tekmah zabeležili le 3 zmage, po sinočnjem neuspehu proti Jelenom (116:106) pa njihov črni niz sedaj šteje že štiri poraze.

Izbranci trenerja Ricka Carlisla so bili v igri za zmago vse do poslednjih treh minut, potem pa jim je popustila zbranost, zaradi česar so naslednji koš dosegli šele po več kot minuti in pol, varovanci Mika Budenholzerja pa so v tem času dodali še 6 točk in pred vstopom v zadnjo minuto igre povedli s 112:103.

STATISTIKA TEKME MED BUCKSI IN MAVSI

Luka Dončić je v dvoboju z Giannisom Antetokounmpom (31 točk, 15 skokov in 5 podaj), enim od najresnejših kandidatov za naziv najkoristnejšega igralca sezone, dosegel 18 točk (4/5 za eno, 4/12 za dve in 2/5 za tri), 11 skokov in 10 podaj, v 32 minutah igre pa dodal še po 1 pridobljeno žogo in blokado.

»Igral sem slabo. Dosegel sem trojni dvojček, a precej raje bi izbral zmago,« je po tekmi nadvse razočarano dejal 19-letni Ljubljančan, ki je po Benu Udrihu in Goranu Dragiću postal šele 3. Slovenec s trojnim dvojčkom v severnoameriški ligi NBA.

Dallas Mavericksi imajo po 46 odigranih tekmah 20 zmag in 26 porazov, s tem izkupičkom pa na lestvici zahodne konference trenutno zasedajo 13. mesto. Njihovi naslednji nasprotniki bodo sedmouvrščeni Los Angeles Clippersi, s katerimi se bodo udarili v torek v Dallasu.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Dodaj odgovor