You are currently viewing Hopsi predstavili prve štiri novince

Hopsi predstavili prve štiri novince

S sestavljanjem ekipe za prihajajočo sezono so začeli tudi na Polzeli, kjer so se Hopsi sprva okrepili na položajih organizatorja igre, branilca, krilnega centra in centra.

V Savinjsko dolino se vračata 27-letni branilec Miha Vašl in 26-letni krilni center Gezim Morina, z delom trenerja Boštjana Kuharja pa se bosta prvič pobliže spoznala 27-letni ameriški organizator igre Antony Collins in njegov rojak, 22-letni center Nathan Fowler.

V pretekli sezoni je Miha branil barve Rogaške, Gezim pa grb Šenčurja, pri katerem je tri sezone nazaj igral tudi donedavni član britanskih Sheffield Sharksov Antony, medtem ko se je Nathan zadnje štiri sezone kalil na ameriški univerzi Butler.

V prejšnji sezoni se je najbolje odrezal Collins, ki je v povprečno 32 minutah na tekmo dosegal 8 podaj, 4,2 točki, 3,5 skoka in 2 pridobljeni žogi, Vašl in Morina sta zbirala povp. 24 minut, 9,2 točki, 2,9 podaje in 2,4 skoka oz. 17 minut, 6,9 točke, 3,4 skoka in 1,1 podaje, Fowler pa je zadnje leto v elitni diviziji lige NCAA končal s povprečjem 18 minut, 5,5 točke, 3,7 skoka in 1,1 podaje.

Jan Kropf

foto: Sheffield Sharks/Butlersports.com

Sorodni prispevki: Šenčur povlekel prvo potezo na prestopni tržnici

Dodaj odgovor