You are currently viewing Šenčur povlekel prvo potezo na prestopni tržnici

Šenčur povlekel prvo potezo na prestopni tržnici

Slovenski prvoligaš Šenčur Gorenjska gradbena družba, ki je prejšnjo sezono državnega prvenstva sklenil v četrtfinalu, je pred naslednjim tekmovalnim letom posegel po svoji prvi okrepitvi.

Na Gorenjsko se v svojih najboljših letih vrača Jeseničan Tjaž Rotar.

25-letni in 187 visoki branilec si je v zadnjih dveh sezonah prve izkušnje v ligi Nova KBM nabiral v dresu Hopsov s Polzele, s katerimi se je v obeh letih zavihtel med najboljšo osmerico v državi.

»Po dveh sezonah na Polzeli sem se odločil, da zapustim Savinjsko dolino ter se pridružim ekipi Šenčurja. Mislim, da se bo sestavila konkurenčna ekipa, z željo po dokazovanju, ki bo sposobna ciljati visoko. Ob tej priložnosti se Hopsom zahvaljujem za priložnost in jim želim vso srečo v novi sezoni,« je za naš portal povedal Tjaž.

Rotar je v pretekli sezoni državnega prvenstva zaigral na 30 tekmah in v povprečno 24 minutah dosegal 8,2 točki, 2,5 podaje in 1,4 skoka. Najbolj učinkovito predstavo je vknjižil v gosteh pri kasnejši podprvakinji Olimpiji (98:95), pri kateri je v 31 minutah igre vpisal 17 točk, 5 podaj, 2 pridobljeni žogi in 1 skok.

Jan Kropf

foto: KZS/Aleš Fevžer

Dodaj odgovor