You are currently viewing LeBron James še tretjič boljši od Luke Dončića

LeBron James še tretjič boljši od Luke Dončića

Luka Dončić se je že četrtič v letošnji sezoni pomeril s svojim idolom LeBronom Jamesom in mu še tretjič moral čestitati za zmago. Vodilni košarkarji na Zahodu, Los Angeles Lakersi, so sinoči namreč konferenčne konkurente Dallas Maverickse v gosteh porazili s 129:114 in še povečali prednost pred zasledovalci.

Izkupiček Jezernikov tako sedaj šteje 31 zmag in 7 porazov, medtem ko imajo Telički na drugi strani 23 zmag in 15 porazov, s čimer na lestvici zahodne konference ostajajo na spodbudnem 6. mestu.

Največ zmag v ligi NBA (34) imajo še zmeraj Milwaukee Bucksi, drugo mesto na Vzhodu pa zaseda Miami Heat z Goranom Dragićem, ki je bil prav tako včeraj pri Brooklyn Netsih poražen s 113:117.

Vročica je klonila v zadnjih 2 minutah tekme, v katerih je po vodstvu s 111:108 prejela še kar 9, dala pa samo še 2 točki (Jimmy Butler), Telički pa so brez poškodovanega Kristapsa Porzingisa (poškodba desnega kolena) vodili le v prvi minuti, obračun pa dokončno izgubili na uvodu četrte četrtine, v katerem so zaostanek s 13 povečali na 20 točk (86:106).

STATISTIKA TEKME MED NETSI IN HEATOM
STATISTIKA TEKME MED MAVERICKSI IN LAKERSI

Pri Mrežicah je bil s 26 točkami in 14 podajami najbolj razigran organizator igre Spencer Dinwiddie, pri Jezernikih pa je prav tako z dvojnim dvojčkom (35 točk in 16 skokov) najbolj navdušil krilni igralec LeBron James, ki je v 32 minutah igre zbral še 7 podaj.

V vrstah Vročice je bil s 33 točkami in 9 skoki najbolj razpoložen branilec Jimmy Butler, pri Teličkih pa je bil prvo ime še enkrat več naš Luka Dončić, ki je v 32 minutah dosegel 25 točk (8/13 za eno, 7/14 za dve in 1/5 za tri), 10 skokov in 7 podaj.

Tudi Goran Dragić je na parketu preživel več kot dve četrtini, natančneje 29 minut, v tem času pa prispeval 17 točk (5/8 za eno, 3/6 za dve in 2/7 za tri), 5 podaj in 2 skoka.

Jan Kropf

foto: NBA.com

Sorodni prispevki: Deseti trojni dvojček Dončića premalo za novo zmago Dallasa

Dodaj odgovor