You are currently viewing Srbija pred odhodom na Kitajsko v vrhunski formi

Srbija pred odhodom na Kitajsko v vrhunski formi

Reprezentanca Srbije je dober teden pred začetkom svetovnega prvenstva na Kitajskem že v popolni pripravljenosti, kar je dokazala na močnem mednarodnem turnirju Acropolis, kjer je kot edina udeleženka porazila prav vse nasprotnike.

Srbi so v Atenah v petek premagali Turčijo (87:72), v soboto bili boljši od svoje tekmice v skupini D Italije (96:64), v nedeljo pa v razburljivem in zato nadvse privlačnem obračunu, ki se je zavlekel celo v podaljšek, ugnali še samo gostiteljico Grčijo (85:80) in tako osvojili naslov prvaka.

Prvi strelec naših nekdanjih bratov je bil branilec Sacramento Kingsov Bogdan Bogdanović, ki je na turnirju dosegel kar okroglih 60 točk, na uvodnih dveh tekmah Srbije pa je bil njen najboljši strelec center Denver Nuggetsov Nikola Jokić (38 točk), ki je tretje srečanje zaradi osebnih razlogov izpustil.

Tretji strelec srbske izbrane vrste je bil krilo Sacramento Kingsov Nemanja Bjelica (36 točk), mejo 30 točk pa je presegel še novi branilec Memphis Grizzliesov Marko Gudurić (31 točk). Marko Simonović, novopečeni krilni igralec Cedevite Olimpije, si je na lestvici strelcev s centrom Olympiacosa Nikolo Milutinovom razdelil 7. mesto (17 točk).

STATISTIKE TEKEM:

SRBIJA – TURČIJA
SRBIJA – ITALIJA
SRBIJA – GRČIJA

»Igra po globini mora biti naše orožje. Moramo igrati še bolj hrabro, podaje pa morajo biti bolj direktne, z manjšim lokom. Poleg igre po globini se je za ključno stvar na tekmi izkazala naša defenzivna tranzicija, saj smo z njo Grkom omejili doseganje košev iz protinapadov. Lahko igramo še bolje, manjkajo nam še nekateri igralci v rotaciji, ampak ne glede na vse lahko rečem, da je za nami izredno dober turnir,« je bil z videnim zadovoljen srbski selektor Aleksandar Đorđević.

Svetovni prvak iz leta 1998, ki je na turnirju zaradi poškodbe kolena dokončno izgubil branilca Dragana Milosavljevića, pogreša predvsem pomoč izkušenega organizatorja igre Miloša Teodosića in krila Vladimirja Lučića, ki sta še zmeraj v fazi rehabilitacije po poškodbi stegenske mišice in stopala. Đorđević je dejal, da ju bo čakal vse do odhoda na Kitajsko.

Jan Kropf

foto: Košarkarska zveza Srbije

Sorodni prispevki: ZDA imajo po zmagi nad Španijo samo še 13 igralcev

Dodaj odgovor