You are currently viewing Čančarjevi prevladali nad Dončićem, Dragić znova uspešnejši od Indiane

Čančarjevi prevladali nad Dončićem, Dragić znova uspešnejši od Indiane

Ljubitelji slovenske košarke smo sinoči z zanimanjem pospremili obračuna vseh treh slovenskih košarkarjev v ligi NBA. V Dallasu sta se med seboj pomerili ekipi Luke Dončića in Vlatka Čančarja, v Indianapolisu pa moštvi Litovca Domantasa Sabonisa in Gorana Dragića.

Nove zmage sta se razveselila Čančar in Dragić. Prvi, ki je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce, je slavil s tesnih 107:106, drugi pa je prav tako v gosteh zmagal s prepričljivejših 122:108.

Denver Nuggetsi so se Dallas Mavericksom tako oddolžili za poraz na prvi medsebojni tekmi, ko so pred domačimi navijači klonili s 106:109, Miami Heat pa je Indiana Pacerse ugnal še drugič v tej sezoni. Prvič je v Miamiju prevladal z rezultatom 113:112.

Floridčani so z dvomestno prednostjo prvič povedli na začetku druge četrtine (23:34), ključno razliko pa potem naredili v tretji četrtini (23:38; Duncan Robinson 10 točk), Teksačani pa so dobili le prvo četrtino (27:32; Luka Dončić 9 točk), nesrečno pa nato izgubili 7 sekund pred koncem tekme, ko je po gostujoči minuti odmora koš za zmago dosegel Srb Nikola Jokić.

STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN DENVERJEM
STATISTIKA TEKME MED INDIANO IN MIAMIJEM

Goran Dragić je za zmago v 27 minutah igre prispeval 15 točk (3/4 za eno, 3/5 za dve in 2/5 za tri), 4 podaje ter 1 skok in pridobljeno žogo, Luka Dončić pa je ob porazu v 37 minutah igre vpisal kar 27 točk (4/6 za eno, 10/17 za dve in 1/7 za tri), 10 podaj in 9 skokov ter se s tem izkupičkom močno približal osvojitvi 20. trojnega dvojčka v karieri.

Med omenjenimi so po slabih treh mesecih od začetka sezone največ zmag zbrali košarkarji Miami Heata (27), ki na lestvici vzhodne konference zasedajo 2. mesto. Denver Nuggetsi imajo na prav tako 2. mestu zahodne konference zmago manj, njihovi konferenčni konkurenti Dallas Mavericksi pa se s 23. uspehi še zmeraj uspešno oklepajo 6. mesta.

Jan Kropf

foto: Twitter.com

Dodaj odgovor