You are currently viewing Olimpija posegla po težkem centru

Olimpija posegla po težkem centru

Dres Cedevite Olimpije bo v prihajajoči tekmovalni sezoni nosil še en slovenski košarkar. Po krilnem igralcu Edu Muriću se je zmajem pridružil tudi center Martin Krampelj, ki je minule štiri sezone preživel v Združenih državah Amerike.

24-letni Grosupeljčan je v minulih štirih sezonah nosil dres ekipe Creighton Bluejays, ki je del Univerze Creighton iz Nebraske.

V minuli sezoni je Martin zaigral na 35 tekmah v ameriški študentski ligi NCAA, v povprečju pa dosegal 13,5 točke, 6,9 skoka in 0,8 podaje v 25,3 minutah igre. Svojo kariero je sicer začel v domačem Grosuplju, med letoma 2012 in 2014 je nosil dres novomeške Krke, leta 2015 pa je nato sledila selitev v Združene države Amerike. Leta 2017 se je znašel tudi na širšem seznamu reprezentančnih kandidatov.

Letos se je Krampelj po zaključku študija na Univerzi Creighton prijavil tudi na nabor lige NBA, a kljub uspešni zadnji sezoni ni bil med 60 izbranci moštev najmočnejše lige na svetu. To pa ga ni ustavilo, saj se je pred začetkom poletne lige NBA pridružil klubu Denver Nuggets, zanj pa zaenkrat zaigral na eni tekmi, na kateri je v 7 minutah vknjižil 1 podajo.

Sani Bečirović, športni direktor Cedevite Olimpije:

»V klubu smo zelo zadovoljni, da smo uspeli v svoje vrste pripeljati Martina Kramplja. Svojo košarkarsko kariero je Martin začel na slovenskih tleh, nadaljeval v Združenih državah Amerike, se tam tudi dokazal, v Cedeviti Olimpiji pa po zaključku študija prepoznal uspešno zgodbo, ki mu lahko pomaga pri košarkarskem razvoju in je lahko zanj tudi odskočna deska za nadaljnjo kariero. Krampelj lahko s svojim načinom igre ekipi pomaga na več igralnih položajih in da moštvu širino, ki je v današnji košarki zelo pomembna.«

Martin Krampelj, igralec Cedevite Olimpije:

»Pred začetkom poletja so bile na moji mizi številne ponudbe, a ko je prišla ponudba s strani Cedevite Olimpije, tu ni bilo dosti razmišljanja. Zgodba novo nastalega kluba ima velik potencial in po posvetu z družino in agentom Benjaminom Stevićem je bila odločitev o tem, da se pridružim ljubljanskemu klubu, lahka in enostavna. Komaj čakam, da se nova sezona začne, in da se predstavim ljubljanskim navijačem ter stopim na parket Arene Stožice.«

Jan Kropf

foto: Cedevita Olimpija

Dodaj odgovor