You are currently viewing Jan Špan zopet onkraj slovenskh meja

Jan Špan zopet onkraj slovenskh meja

Reprezentančni organizator igre Jan Špan je sklenil, da je po treh letih igranja na slovenskih košarkarskih parketih ponovno napočil čas, da poskusi srečo v tujini.

26-letni Litijan se je na tuje prvič odpravil leta 2015, ko je po rehabilitaciji poškodovane desne roke za slabe štiri mesece okrepil estonski Tarvas, v naslednji sezoni pa se bo preizkušal v kakovostno precej močnejši Nemčiji, kjer je postal član prav tako prvoligaškega kluba Crailsheim Merlins.

“Čarovniki” iz mesta na jugozahodu Nemčije ne čarajo dolgo, saj obstajajo šele od leta 1986, v tamkajšnjem najmočnejšem državnem prvenstvu pa so si svoj največji uspeh pričarali prav v prejšnji sezoni, ko so osvojili predpredzadnje, 16. mesto in kot zadnji obstali med prvoligaško konkurenco.

Špan je bil v pretekli sezoni slovenskega državnega prvenstva najkoristnejši igralec, najboljši strelec in prvi podajalec državne podprvakinje Olimpije, za katero je v povprečno 26 minutah dosegal 12 točk, 5,6 podaje, 2 skoka in 1,6 pridobljene žoge na tekmo.

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer

Sorodni prispevki:

Mirza Begić kmalu v najuspešnejšo državo Evrolige?
Primorska Olimpiji speljala nosilca igre!
Pred vrati Olimpije vse večja gneča
Šentjur oznanil svojo prvo okrepitev
Olimpija ostala brez organizatorja igre

Dodaj odgovor