You are currently viewing VIDEO: Luka Dončić s čedalje boljšim povprečjem

VIDEO: Luka Dončić s čedalje boljšim povprečjem

Slovenski košarkar v ligi NBA Luka Dončić je bil na 11. tekmi Dallas Mavericksov še petič njihov najboljši strelec, z novo obilno osebno statistiko pa je njegovo povprečje postalo še boljše.

19-letni Ljubljančan je na gostovanju pri Utah Jazzu v 35 minutah igre brez zgrešenega prostega meta dosegel kar 24 točk (7/7 za eno, 4/10 za dve in 3/4 za tri), 6 skokov in 2 podaji, njegova odlična predstava pa ni koristila Teličkom, saj so slednji doživeli še 8. poraz (117:102).

Zdaj že 14. oziroma predzadnja ekipa zahodne konference je priložnost za zmago izpustila že v prvem polčasu, v katerem je z raztrgano igro dala le 45, prejela pa kar 68 točk. Za Teksačane so bile usodne predvsem lastne napake, saj so na obračunu vknjižili le 14 podaj in kar 24 izgubljenih žog.

STATISTIKA TEKME MED UTAHOM IN DALLASOM

Dončićevo povprečje v tem mesecu znaša že 20,5 točke, 7,5 skoka, 4,5 podaje in 1 pridobljeno žogo, v rednem delu lige NBA pa beleži povprečno 19,8 točke, 6,5 skoka, 4,4 podaje in 0,9 pridobljene žoge.

V Združenih državah Amerike bi sinoči moral na parket stopiti tudi Goran Dragić, a ker “Gogija” še zmeraj muči poškodba desnega kolena, se je Miami Heat gostujočim San Antonio Spursom zoperstavil brez njega in v American Airlines areni po prevladi v prvih treh četrtinah (75:64) slavil zmago s 95:88.

STATISTIKA TEKME MED MIAMIJEM IN SAN ANTONIOM

Vročica je po drugem zaporednem uspehu pri 5 zmagah in prav toliko porazih, s tem izkupičkom pa v vzhodni konferenci trenutno zaseda spodbudno 7. mesto.

Jan Kropf

foto: Dallas Mavericks

Dodaj odgovor