You are currently viewing VIDEO: Luka Dončić dal misliti Russllu Westbrooku

VIDEO: Luka Dončić dal misliti Russllu Westbrooku

Slovenski športni fenomen Luka Dončić je sinoči v ligi NBA uprizoril novo blestečo predstavo, v kateri je le za las ostal prekratek za osvojitev svojega prvega trojnega dvojčka med ameriškimi profesionalci.

Najboljši strelec Dallas Mavericksov je ob domači zmagi nad Oklahomo City Thunderjem (111:96) namreč dosegel 22 točk (3/4 za eno, 8/11 za dve in 1/4 za tri), 8 podaj, 6 skokov in 1 pridobljeno žogo ter bil s tem imenitnim izkupičkom prvi strelec tekme.

Organizator igre Thunderja Russell Westbrook, ki se med vsemi aktivnimi igralci lige NBA lahko pohvali z največ trojnimi dvojčki (104), proti Mavsom zaradi poškodbe levega gležnja ni nastopil.

Preberite si še: LUKA DONČIĆ S ČEDALJE BOLJŠIM POVPREČJEM

Telički so zaostajali le v prvi četrtini (23:22), potem pa prevzeli pobudo in s kar 34 doseženimi točkami v drugi četrtini (34:23) na najdaljši odmor odšli z naskokom 12 točk (57:45).

V tretji četrtini sta bili ekipi znova izenačeni (25:25), v četrti četrtini (29:26) pa so gostitelji ostali dovolj zbrani, da nikoli niso zapravili dvomestne prednosti.

STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN OKLAHOMO

Dallas Mavericksi imajo po 12 tekmah 4 zmage in 8 porazov in se na lestvici zahodne konference še vedno nahajajo na predzadnjem, 14. mestu, Miami Heat, ki je včeraj, kljub vrnitvi Gorana Dragića (21 minut, 3 podaje, 2 skoka, 1 ukr. žoga in 0 točk (0/7 za dve), izgubil proti gostujočim Washington Wizardsom (110:116), pa je s 7. porazom na lestvici vzhodne konference ostal na 9. mestu.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Dodaj odgovor