You are currently viewing Olimpija dobila novega (tujega) trenerja

Olimpija dobila novega (tujega) trenerja

Upravni odbor košarkarskega kluba Petrol Olimpija je v ponedeljek potrdil, da bo do konca tekmovalne sezone 2018/19 člansko moštvo vodil nov glavni trener.

Dosedanjega prvega stratega Zorana Martića je zamenjal Srb Aleksandar Nikitović.

39-letni Beograjčan je vajen zmag in uspehov, saj je po igralski svojo trenersko pot leta 2004 začel kot pomočnik Duška Vujoševića pri Partizanu, po končani sezoni pa odšel k njegovemu največjemu rivalu Crveni zvezdi in pri njej ostal vse do leta 2008.

V naslednjih letih se je preizkusil še v vlogi pomožnega trenerja srbske univerzitetne, kadetske in članske moške ekipe, s katero je leta 2009 na evropskem prvenstvu na Poljskem osvojil srebrno medaljo.

Leta 2011 se je vrnil v Srbijo in v sredini marca prevzel mesto glavnega trenerja Crvene zvezde, ki jo je vodil v ligi ABA in srbskem državnem prvenstvu, zadnja leta pa je preživel na univerzah v ZDA.

Preberite si še: Olimpija grenak niz porazov prekinila s sladko zmago

»Po nekoliko slabšem začetku sezone od prvotnih pričakovanj, smo se v nedeljo odločili za sporazumno prekinitev pogodbe s trenerjem Zoranom Martićem. Upravni odbor kluba je v ponedeljek že potrdil, da bo ekipo do konca sezone vodil Aleksandar Nikitović, ki se je v preteklosti že dokazal z delom z mladimi, bil pa je tudi eden izmed ključnih členov strokovnega štaba srbske članske reprezentance. Po letu 2008 bo imela Petrol Olimpija na svoji klopi tako zopet tujega košarkarskega strokovnjaka, ki bo razpolagal z enako sestavo moštva in košarkarje skušal dvigniti in zbuditi v svojih igrah. Dodatnih okrepitev pri igralcih trenutno ne predvidevamo, saj smo prepričani, da je ekipa dovolj kvalitetna, da stopi na višjo raven in doseže cilje, zastavljene pred začetkom sezone. Vsi si želimo, da moštvo v najkrajšem možnem času začne kazati igre, ki bodo prinašale boljše rezultate, posledično pa na tribune arene Stožice znova vrnile navijače ljubljanskega kluba. Na tem mestu se Martiću zahvaljujemo za vse, kar je napravil v zaključku minule in na začetku te sezone,« je ob menjavi trenerja povedal direktor Olimpije Roman Lisac, njen novi trener Aleksandar Nikitović, ki bo debi doživel v sredo na gostovanju Lige prvakov pri turškem Bešiktašu, pa je dejal:

»Velika čast je biti poklican s strani vodstva košarkarskega kluba Petrol Olimpija, še večja čast pa je postati del tako velike organizacije. V prihajajočem obdobju imamo več ciljev. Zagotovo je glavni ta, da se dvignemo z dna lestvic vseh tekmovanj, v katerih nastopamo. Trenutno smo namreč na repu lestvice v ligi ABA in Ligi prvakov, v obeh tekmovanjih pa želimo prikazati čim boljše predstave. Na naslednjih tekmah se bomo osredotočili predvsem na izboljšanje našega položaja na lestvici v ligi ABA, saj se bomo v prihajajočih tednih pomerili z ekipami iz ‘spodnjega doma’, po tekmi z FMP-jem pa nas čaka še reprezentančni odmor, med katerim bomo skušali čim več delati z igralci in jih navaditi na nov sistem igre, ki bo, upajmo, prinesel pozitivne rezultate.«

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija

Sorodni prispevki:

V Domžalah ekspresno našli menjavo za Beaderja
V Sloveniji prišlo do prve menjave trenerja

Dodaj odgovor