You are currently viewing Olimpija grenak niz porazov prekinila s sladko zmago

Olimpija grenak niz porazov prekinila s sladko zmago

Na edini nedeljski tekmi 6. kola lige Nova KBM sta se v Ljubljani srečali Petrol Olimpija in Rogaška. Močno želeno zmago so vknjižili gostitelji, ki so trdožive goste premagali z 99:81 in s tem prekinili niz šestih zaporednih porazov.

Obračun med finalisti sezone 2016/17 je bil v prvih 20 minutah precej izenačen, saj se nobeni ekipi ni uspelo oddaljiti za več kot 8 točk, na najdaljši odmor pa so bolj zadovoljno odkorakali Ljubljančani, ki so prvi polčas po 10. točki Jusufa Sanona dobili z izidom 39:37.

Varovanci Zorana Martića so s prevlado nadaljevali tudi po vrnitvi na parket in z 12 zaporednimi točkami (Aleksandar Lazić 10, Marko Simonović 2) v 27. minuti prednost povišali na 18 točk (69:51), po dobljeni tretji četrtini (74:60) pa naskok z delnim nizom 6:0 (Roko Badžim 3, Miha Lapornik 2, Lazić 1) v 32. minuti povečali še na 20 točk (80:60) in zmagovalec srečanja je bil odločen.

STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN ROGAŠKO

Z 19 točkami, 11 skoki, 4 blokadami in pridobljenimi žogami ter 2 podajama (indeks 35) je bil najkoristnejši igralec Olimpije Črnogorec Marko Simonović, pri Rogaški, ki je izgubila kar 17 žog, pa je bil najbolj učinkovit Marko Pajić, ki je dosegel 17 točk, 8 skokov, 3 pridobljene žoge in 1 podajo (indeks 24).

»Čestitke fantom za zanesljivo zmago,« je bil po tekmi kratek Zoran Martić, gostujoči trener Damjan Novaković pa je po drugem zaporednem porazu v državnem prvenstvu dejal: »Odigrali smo soliden prvi polčas in izjemno slabo tretjo četrtino, ki je določila zmagovalca te tekme. Čestitke Olimpiji za zmago.«

Preostali dve tekmi se bosta odigrali 19. in 22. novembra. Danes se bosta med seboj pomerila Ilirija in Zlatorog (ob 20. uri), naslednji četrtek pa se bosta udarili še Krka in Sixt Primorska (20.00).

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija

Sorodni prispevki: Šenčurjani po novi zmagi že na 2. mestu

Dodaj odgovor