You are currently viewing Krka presenetila predlanske podprvake lige ABA

Krka presenetila predlanske podprvake lige ABA

V regionalni ligi ABA se bo danes zaključilo 8. kolo, v katerem sta slovenska kluba v medsebojni primerjavi še petič dosegla različna izkupička. Petrol Olimpija je v petek v gosteh pri bosanski Igokei izgubila s 105:115, Krka pa je včeraj doma proti srbski Megi Bemaxu zmagala z 82:69.

O porazu Ljubljančanov smo že pisali, zmagi Novomeščanov pa namenjamo naslednje vrstice.

V dvorani Leona Štuklja so obračun bolje začeli gostje, ki so pobudo, pogosto pa tudi vodstvo, držali vse do 8. minute, potem pa so roke naravnali tudi gostitelji, z 8 zaporednimi točkami (Jure Balažič in Paolo Marinelli 3, Luka Lapornik 2) prevzeli vodstvo (27:21), prvo četrtino pa dobili s 27:24.

V drugi četrtini so Dolenjci s 6 točkami Blaža Mahkovica prednost povišali na dvomestno število in na glavni odmor odšli pri rezultatu 47:35, v tretji četrtini pa svoj naskok s 4 uspešnimi meti z razdalje (Marinelli 2, Dino Cinac in Lapornik 1) še povečali in pred četrto četrtino razliko raztegnili na velikih 18 točk (68:50).

Srbi se po tem udarcu niso več pobrali. V zadnjih 10 minutah so zaostanek dvakrat znižali na 13 točk (80:67 in 82:69), več kot to pa jim do zadnjega sodnikovega žvižga ni uspelo narediti.

STATISTIKA TEKME MED KRKO IN MEGO

Za sploh prvi gostujoči poraz predlanskih podprvakov lige ABA sta bila najbolj zaslužna Luka Lapornik in Hrvat Paolo Marinelli, ki sta za zmago skupaj prispevala kar 37 točk, 12 izsiljenih osebnih napak, 5 skokov in podaj, 3 pridobljene žoge in 2 blokadi.

»Hvala vsem gledalcem za bučno podporo. Zelo zadovoljen sem, da smo prikazali eno dobro predstavo. Zmaga skozi celo tekmo ni bila vprašljiva. Pokazali smo angažiranost in veliko zbranost, ki nas je krasila na tekmah z začetka sezone. Sedaj moramo tako tudi nadaljevati,« je po uspehu z zadovoljstvom povedal trener Krke Simon Petrov.

Krka je s 3. zmago splavala z dna lestvice in pred današnjim srečanjem med devetouvrščeno Cibono in dvanajstouvrščenim Zadrom zaseda 8. mesto, Petrol Olimpija pa je z zmago manj na 10. mestu.

Jan Kropf

foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Dodaj odgovor