You are currently viewing Olimpija prekinila zmagoviti niz Zlatoroga

Olimpija prekinila zmagoviti niz Zlatoroga

V najmočnejšem slovenskem državnem prvenstvu v moški košarki je bil v ponedeljek odigran četrti dvoboj 7. kola, na katerem se je dosedanjim zmagovalcem pridružila še prvakinja Petrol Olimpija.

Ljubljančani so drugo zaporedno zmago v ligi Nova KBM vknjižili na gostovanju pri laškem Zlatorogu (77:84), ki je s porazom končal niz treh velikih zmag.

Uvod tekme je zaznamovalo izmenjavanje v vodstvu, po polovično uspešnem izvajanju prostih metov Igorja Tratnika za 15:19 pa so pobudo prevzeli Laščani, v preostalih 90 sekundah prve četrtine naredili delni izid 11:2 (Nejc Barič 6, Matej Rojc 3, Rene Grdadolnik 2) in si pred drugo četrtino priigrali 5 točk naskoka (26:21).

V drugem delu igre so gostje strnili vrste v obrambi in gostiteljem dovolili doseči le 14 točk, sami pa jih dodali še 22 (Jusuf Sanon in Miha Lapornik 5, Luka Šamanić, Marko Simonović in Bojan Radulović 4) in na glavni odmor odšli s prednostjo 3 točk (40:43).

V tretji četrtini so na svoj račun znova prišli pivovarji in na krilih 12 točk Grdadolnika in Michaela Ganta pred zadnjimi desetimi minutami zopet prevzeli vodstvo (61:58).

Na začetku četrte četrtine se je ponovil uvod prve četrtine, po izenačenju Bariča na 70:70 pa so vajeti igre prevzeli naftarji in s 5 zaporednimi točkami Simonovića, Lapornika in Šamanića v 36. minuti povedli s 75:70, zmago pa potrdili tri minute kasneje, ko sta odgovornost na svoja pleča znova prevzela Lapornik in Šamanić ter s 4 zaporednimi točkami, 89 sekund pred koncem, zmaje oddaljila za odločilnih 6 točk (76:82).

STATISTIKA TEKME MED ZLATOROGOM IN OLIMPIJO

Na obeh straneh je dvomestno število točk zbralo 5 igralcev, največ točk pa sta dosegla Hrvat Luka Šamanić (17) in Nejc Barič (20). Pri Olimpiji je bil s 15 točkami, 6 podajami, 5 skoki in 4 pridobljenimi žogami najkoristnejši igralec Ukrajinec Jusuf Sanon (indeks 22), pri Zlatorogu pa je bil s 17 točkami, 12 skoki, 2 blokadama in podajama ter 1 pridobljeno žogo najbolj učinkovit Američan Michael Gant (indeks 28).

Na zadnji tekmi 7. kola se bosta srečala Šenčur Gorenjska gradbena družba in Krka, datum in čas obračuna pa zaenkrat še vedno nista znana.

Jan Kropf

foto: Zlatorog Laško; Petrol Olimpija

Sorodni prispevki:

Koprčani vodili od začetka do konca
Domžalčani pri Rogaški prekinili niz porazov, Šentjur po podaljšku boljši od Ljubljančanov

Dodaj odgovor