You are currently viewing Domžalčani pri Rogaški prekinili niz porazov, Šentjur po podaljšku boljši od Ljubljančanov

Domžalčani pri Rogaški prekinili niz porazov, Šentjur po podaljšku boljši od Ljubljančanov

 

S tekmama med Šentjurjem in Ilirijo ter Rogaško in Helios Sunsi se je v soboto začelo 7. kolo najbolj kakovostnega slovenskega državnega prvenstva v košarki, ki bo nadaljevanje dobilo že danes.

V Šentjurju so s 100:98 zmagali gostitelji in dosegli še tretjo zmago na zadnjih štirih srečanjih, v Rogaški Slatini pa so z 91:78 slavili gostje in s tem prekinili niz petih zaporednih porazov.

Domžalčani so proti oslabljenim Slatinčanom (zaradi poškodb so manjkali Rashun Davis, Stefan Mijović in Obrad Tomić) zaostajali le med 12. in 14. minuto, ko so izgubljali za največ 4 točke, Šentjurčani pa so se bistveno bolj namučili in za zmago morali odigrati še nepredviljivi podaljšek.

STATISTIKA TEKME MED ROGAŠKO IN HELIOSOM

V dodatnih petih minutah igre je sprva bolje kazalo Ljubljančanom, ki so v začetku 3. minute s pomočjo Harisa Ćućovića in Joshue Heatha povedli za 3 točke (93:96), potem pa so se prebudili tudi gostitelji in s 6 zaporednimi točkami (Miloš Pešić 4, Davor Konjević 2) prevzeli vodstvo.

Do konca tekme je ostalo samo še 14 sekund, v tem času pa so gostje z dvema uspešnima prostima metoma Anžeta Germa zaostanek stopili na minimalno razliko, končni rezultat pa je nato, po storjeni osebni napaki Heatha, prav tako izza črte prostega meta postavil Konjević.

STATISTIKA TEKME MED ŠENTJURJEM IN ILIRIJO

Na strani zmagovalcev sta bila najkoristnejša povratnik Blaž Mahkovic (28 točk, 9 skokov in izsiljenih osebnih napak ter 1 podaja in pridobljena žoga) in Hrvat Davor Konjević (39 točk, 11 skokov, 10 izsiljenih osebnih napak, 6 podaj ter 1 blokada in pridobljena žoga), na strani poražencev pa sta bila najbolj učinkovita Miha Vašl (24 točk, 3 skoki ter 2 podaji in pridobljeni žogi) in Američan Joshua Heath (16 točk, 12 podaj in 3 skoki).

Naslednji obračun 7. kola bo na sporedu že danes ob 17. uri, ko se bosta v Kopru srečala Sixt Primorska in Hopsi s Polzele, potem pa nas čakata še dvoboja med Zlatorogom in Petrolom Olimpijo ter Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo in Krko.

Jan Kropf

foto: KK Šentjur

Dodaj odgovor