You are currently viewing Dončić z novim rekordom lige NBA, Dragić razbil lanske četrtfinaliste

Dončić z novim rekordom lige NBA, Dragić razbil lanske četrtfinaliste

Sinočnji večer v ligi NBA je bil znova v znamenju slovenskih košarkarjev. Za to sta poskrbela Goran Dragić in še posebno Luka Dončić, ki sta bila med glavnimi akterji za novo zmago Miami Heata in Dallas Mavericksov.

Goran je peto zmago v sezoni dosegel doma proti Houston Rocketsom (129:100), Luka pa je četrto zmago osvojil na gostovanju pri Cleveland Cavaliersih (111:131).

Vročica si je zmago zagotovila že praktično v prvih 12 minutah, v katerih je na krilih 24 točk dvojca Jimmy ButlerMeyers Leonard dala kar 46, prejela pa le 14 točk, Telički pa so odpor Konjenikov dokončno zlomili v četrti četrtini, v kateri so s pomočjo 15 točk Kristapsa Porzingisa in Doriana Finneyja Smitha dali kar 41, prejeli pa 25 točk.

STATISTIKA TEKME MED MIAMIJEM IN HOUSTONOM
STATISTIKA TEKME MED CLEVELANDOM IN DALLASOM

Slovenca sta v odločilnih periodah igre prispevala vsega 2 točki (Luka), ker pa sta jih precej več dosegla v ostalih delih igre in z razdalje metala s 50-odstotno uspešnostjo, pa sta oba vknjižila dvomestno število točk.

Dragić je v 28 minutah vpisal 15 točk (2/2 za eno, 2/3 za dve in 3/6 za tri), 4 podaje ter 2 skoka in pridobljeni žogi, Dončić pa je v 34 minutah zbral kar 29 točk (6/6 za eno, 4/7 za dve in 5/10 za tri), 15 podaj in 14 skokov ter s tem postal sploh prvi igralec v zgodovini lige NBA, ki je najmanj 29 točk, 15 podaj in 13 skokov dosegel na dveh zaporednih tekmah.

»Luka je čarovnik z žogo. Nemogoče ga je zaustaviti. Preprosto ne najdem dovolj pohval zanj. Res je neverjeten. Že lani me je navdušil, letos pa igra še na precej višji ravni,« je z izbranimi besedami o 20-letnem Ljubljančanu povedal zvezdnik Clevelanda Kevin Love.

Jan Kropf

foto: Dallas Mavericks

Sorodni prispevki: Deseti trojni dvojček Dončića premalo za novo zmago Dallasa

Dodaj odgovor