You are currently viewing O državnem prvaku bo odločala 3. tekma

O državnem prvaku bo odločala 3. tekma

Košarkarji Term Olimia Podčetrtka so na drugi tekmi finala druge slovenske košarkarske lige v gosteh pri Celju izničili domači poraz ter izid v seriji poravnali na 1:1 v zmagah.

Branilci naslova prvaka so v sredo v Podčetrtku izgubili s 76:84, sinoči pa v Celju zmagali z 82:77 in tako izsilili odločilno tretjo tekmo, ki jo bodo v torek odigrali pred domačimi navijači.

a razliko od prvega finalnega obračuna so drugega bolje odprli Celjani, ki so po 3 zaporednih točkah Saliha Nuhanovića že sredi 4. minute povedli za 9 točk (13:4), potem pa so se razigrali tudi Podčetrtčani in z delnim izidom 8:2 (Dejan Milašinović in Matija Radanovič 3, Anže Cerkovnik 2) v 6. minuti zaostanek znižali na -3 (15:12). Njihov nalet je s svojo 5. točko zaustavil šele Jan Rizman, ki je nato dodal še 3 in postavil končni rezultat prve četrtine (28:21).

Gostitelji so ritem igre narekovali tudi v drugi četrtini in po novih 8 točkah Rizmana prednost zadržali vse do konca prvega polčasa (44:41), potem pa so pobudo prevzeli gostje in s 4 zaporednimi točkami Nejca Strnada v 25. minuti naprej izenačili na 47:47, v svojem naslednjem napadu pa s trojko Reneja Žvana še povedli (49:50). Zaključek tretje četrtine je zaznamoval enakovreden boj, pred odločilnimi 10 minutami pa so si prednost zagotovili izbranci Davorja Brečka, ki so po 7 zaporednih točkah v režiji Žvana, Radanoviča in Jureta Štruca vodili s 63:59.

Do izteka 34. minute so termalci naskok dvakrat povečali na 5 točk (60:65 in 65:70), potem pa se vse do zadnjih 10 sekund nobeni strani ni več uspelo oddaljiti za toliko ali več točk. Odločilni trenutek tekme je prišel v zadnjih 16 sekundah, o zmagovalcu pa so odločali prosti meti. Več zbranosti so pokazali Podčetrtčani, ki so v omenjenem obdobju zgrešili le enega od štirih prostih metov (Celjani 0/2) in po zaslugi mirnih živcev Gašperja Sevška in Milašinovića zmagali z 82:77.

STATISTIKA 2. TEKME FINALA 2. SKL

Pri zmagovalcih je bil najkoristnejši igralec in prvi strelec Matija Radanovič, ki je prispeval 15 točk, 6 skokov in 1 podajo (indeks 17), pri poražencih pa je bil s kar 35 točkami, 3 skoki, 2 pridobljenima žogama in 1 podajo najbolj učinkovit Jan Rizman (indeks 30).

Jan Kropf

foto: KK Podčetrtek

Sorodni prispevki: Izzivalci uvodoma presenetili prvake

Dodaj odgovor