You are currently viewing Izzivalci uvodoma presenetili prvake

Izzivalci uvodoma presenetili prvake

V športni dvorani Podčetrtek se je v sredo začela finalna serija druge slovenske košarkarske lige, v katerem se letos merita moštvi Term Olimia Podčetrtka in Celja.

Prvi obračun je pripadel Celjanom, ki so na gostujočem terenu po napetih 40 minutah igre zmagali z rezultatom 76:84 in s tem naredili velik korak proti napredovanju med prvoligaše.

Finale so sicer bolje začeli Podčetrtčani, ki so v prvi četrtini dvakrat povedli za 5 točk (17:12 in 20:15), nato pa povsem popustili, prejeli 15 zaporednih točk (Ivan Držić 7, Tadej Koštomaj 4, Salih Nuhanović in Jan Rizman 2) in ob polčasu zaostajali za 14 točk (34:48).

V tretji četrtini je tekmo pretresel korenit zasuk. Tokrat so bili aktualni prvaki tisti, ki so natresli skoraj 30 in prejeli manj kot 20 točk. V igro za zmago sta jih vrnila predvsem Jure Štruc in Nejc Strnad, ki sta v tem obdobju prispevala po 9 točk in zaostanek domačinov pred odločilnimi 10 minutami znižala na 4 točke (62:66).

Ekipi sta nato izenačen boj bili vse do 38. minute, potem pa so večjo zbranost pokazali Celjani in z delnim nizom 7:0 (Rizman 3, Timotej Cuk in Aldin Hasić 2) odločili zmagovalca prvega finalnega srečanja.

STATISTIKA 1. TEKME FINALA 2. SKL

Na strani zmagovalcev je najkoristnejšo predstavo z 18 točkami, 7 podajami, 5 skoki in 2 pridobljenima žogama prikazal Tadej Koštomaj, pri poražencih pa je bil s 17 točkami, 9 skoki ter 1 podajo in pridobljeno žogo najbolj učinkovit Anže Cerkovnik.

Povratna tekma, ki bo morda že odločilna, se bo v Celju zgodila v soboto ob 19. uri.

Jan Kropf

foto: KK Celje

Dodaj odgovor