You are currently viewing Povratnik tudi v dresu Heliosa

Povratnik tudi v dresu Heliosa

Letošnji poletni prestopni rok v ligi Nova KBM je povsem v znamenju povratnikov, saj v našem najmočnejšem klubskem tekmovanju v košarki samo še branilka naslova Sixt Primorska in vnovični prvoligaš Terme Olimia Podčetrtek nista posegla po kakšnem od svojih nekdanjih igralcev.

K Zlatorogu se je vrnil Črnogorec Petar Kusovac, k Šentjurju Ivan Držić, k Šenčurju Dražen Bubnić, k Rogaški Tadej Ferme in Miha Fon, k Olimpiji Jaka Blažič, Mirko Mulalić in Saša Zagorac, h Krki Luka Lapornik, k Hopsom Miha Vašl in Gezim Morina, k Heliosu pa se vrača Jure Pelko.

29-letni branilec, ki lahko igra tudi na položaju organizatorja igre, je v Domžalah nastopal že v sezonah 2014/15 in 2017/18, v pretekli sezoni pa se je prvič v karieri preizkušal na Češkem, kjer je tekmoval za prvoligaški klub Olomoucko.

Z njim se je Jure dokopal vse do polfinala državnega prvenstva, v katerem je v 26 minutah na tekmo povprečno dosegal 9,9 točke, 6,3 podaje, 3,1 skoka in 1 pridobljeno žogo.

Pred Pelkom so se Helios Sunsi okrepili še z Davidom Kraljem in Milanom Kovačevićem, Hrvatoma Davorjem Konjevićem in Krešimirjem Radovčićem ter Američanom Johnom Florveusom.

Jan Kropf

foto: Helios Suns

Sorodni prispevki:

Rogaška vrnila uslugo Heliosu
Helios pod koš postavil robustnega Američana
Domžalčani v sezono z najmanj dvema tujcema

Dodaj odgovor