You are currently viewing VIDEO: Odlična predstava Alena Omića ni pomagala Budućnosti

VIDEO: Odlična predstava Alena Omića ni pomagala Budućnosti

V Evroligi se je sinoči končal 6. krog rednega dela, ki je bil za slovenske predstavnike precej uspešen. V najbolj kakovostnem evropskem klubskem tekmovanju so zmago namreč slavili kar štirje od petih slovenskih košarkarjev.

Uspeha so se razveselili Klemen Prepelič, Anthony Randolph, Kevin Pangos in Jaka Blažič, ki so z Realom oziroma Barcelono v gosteh porazili Maccabi (66:87) in Himki (80:87), poraz pa je moral vpisati Alen Omić, ki je z Budućnostjo doma klonil proti Žalgirisu (60:72).

O šesti zaporedni zmagi Reala smo že poročali, četrti zaporedni zmagi Barcelone in šestemu zaporednemu porazu Budućnosti pa namenjamo naslednje vrstice.

Tekmi v Moskvi in Podgorici sta bili odločeni šele v zadnji četrtini, v katero so se Španci podali s prednostjo 8 točk (59:67), Črnogorci pa z zaostankom 9 točk (48:57).

V areni Mitišči se je o zmagovalcu ugibalo vse do zadnje minute, potem pa je Barcelona spretno izsilila dve osebni napaki in se s tremi uspešnimi prostimi meti Kyla Kurica in Thomasa Heurtla, 15 sekund pred koncem, oddaljila za odločilnih 7 točk (80:87), v areni Morača pa se je dvoboj prelomil med 37. in 39. minuto, ko je Žalgiris s pomočjo Brandona Daviesa nanizal 4 zaporedne točke in, 99 sekund pred koncem, povedel z 69:58.

STATISTIKA TEKME MED HIMKIJEM IN BARCELONO
STATISTIKA TEKME MED BUDUĆNOSTJO IN ŽALGIRISOM

Jaka Blažič v Rusiji ni nastopil, Kevin Pangos in Alen Omić pa sta na parketu prikazala solidno in odlično predstavo.

Pangos je v 12 minutah zabeležil 8 točk (4/5 za eno, 2/2 za dve in 0/2 za tri), 2 podaji ter 1 pridobljeno žogo in skok, Omić pa je v kar 30 minutah prispeval 16 točk (2/5 za eno in 7/11 za dve), 6 skokov in 1 blokado ter z 19 indeksnimi točkami postal najkoristnejši slovenski legionar 6. kroga.

Jan Kropf

foto: Budućnost Voli

Dodaj odgovor