You are currently viewing Prepelič in Anthony v Evroligi še naprej brez poraza

Prepelič in Anthony v Evroligi še naprej brez poraza

Španski državni prvak Real Madrid poti do ubranitve naslova Evrolige ne bi mogel začeti bolje. Po šesti tekmi med evropsko elito je namreč še zmeraj neporažen, z enakim dosežkom pa se lahko pohvali samo še ruski državni prvak CSKA.

Madridčani so niz neporaženosti podaljšali z zmago nad izraelskim Maccabijem, ki so ga sinoči sredi Tel Aviva porazili z 87:66.

Klemen Prepelič in Anthony Randolph sta si s soigralci odločilno prednost priigrala že v drugi četrtini, v kateri so gostje po eksploziji Jayceeja Carrolla dali kar 23 točk, gostitelji pa so za enako število točk potrebovali cel prvi polčas in že ob glavnem odmoru zaostajali za 18 točk (23:41).

STATISTIKA TEKME MED MACCABIJEM IN REALOM

Carroll, ki je samo v drugi četrtini dosegel 14 točk, se je na koncu ustavil pri 16 točkah, naziv najkoristnejšega igralca tekme pa je pripadel njegovemu soigralcu Gustavu Ayonu, ki je za šesto zaporedno zmago prispeval dvojnega dvojčka, 12 točkam in prav toliko skokom pa dodal še 3 podaje ter 1 blokado in pridobljeno žogo.

Randolph je v 18 minutah vknjižil 11 točk (1/2 za dve in 3/4 za tri), 8 skokov, 2 podaji in 1 pridobljeno žogo, Prepelič pa je v zgolj 6 minutah igre zbral 2 točki (1/2 za dve in 0/3 za tri) ter 1 skok in podajo.

Ostali slovenski predstavniki bodo na srečanju 6. kola Evrolige nastopili nocoj. Jaka Blažič in Kevin Pangos bosta s špansko Barcelono ob 18. uri gostovala pri ruskem Himkiju, Alen Omić pa bo s črnogorsko Budućnostjo uro kasneje gostil litovski Žalgiris.

Jan Kropf

foto: Real Madrid

Dodaj odgovor