You are currently viewing Za uvod v novo leto kar obračun prvakov

Za uvod v novo leto kar obračun prvakov

V najmočnejšem slovenskem državnem prvenstvu v košarki bo danes večina prvoligaških klubov nastopila na svoji prvi tekmi v letu 2019, ki nas bo morda presenetilo z novim prvakom.

Čez sobotno popoldne se bodo odigrala vsa štiri preostala srečanja 12. kroga, ki sta ga dan po lanskem božiču v slovenskem hramu košarke, Hali Tivoli, odprli Ilirija in Krka (83:85).

Preberite si še: Krka le za las odnesla celo kožo iz Tivolija

Največ zanimanja bo požel obračun med nekdanjimi prvaki, košarkarji Petrola Olimpije in Šentjurja, ki se bodo v ljubljanski areni Stožice spopadli ob 18. uri, pestro pa bo tudi v Laškem, Domžalah in Rogaški Slatini, kjer se bodo pomerili Zlatorog in Sixt Primorska (17.00), Helios Sunsi in Hopsi (19.00) ter Rogaška in Šenčur Gorenjska gradbena družba z novim trenerjem Konstantin Subotićem (19.00).

Do zdaj je najbolj suverene predstave kazala vodilna Sixt Primorska, ki je na 11 tekmah klonila le dvakrat (v gosteh pri Rogaški in Olimpiji), najslabše pa Ilirija, ki je zaenkrat zbrala le 1 zmago.

V dosedanjem delu sezone si naziv najkoristnejšega igralca in najboljšega strelca lige Nova KBM lasti hrvaško krilo Šentjurja Davor Konjević, ki na srečanje dosega povprečno 21,8 točke, 7,9 skoka, 3,4 podaje in 2,2 pridobljene žoge.

Jan Kropf

foto: KK Šentjur

Dodaj odgovor