You are currently viewing VIDEO: Luka Dončić spet v stari dobri formi

VIDEO: Luka Dončić spet v stari dobri formi

Navdahnjen z nagrado za novinca meseca, je Luka Dončić na tekmi proti Portland Trail Blazersom popravil slabo predstavo proti Los Angeles Lakersom in v ligi NBA zopet začel zviševati svoje, že tako odlično povprečje.

Dallas Mavericksi so sinoči na domačih tleh tekmece iz zahodne konference premagali s 111:102 in slavili že osmo zmago zapovrstjo, naš ponos pa je za uspeh pristavil 21 točk (7/9 za eno, 4/10 za dve in 2/4 za tri), 9 skokov in 3 podaje.

Luka je na igrišču preživel dobrih 31 minut, največji delež svojega strelskega izkupička pa zbral v tretji četrtini (27:28), v kateri je vpisal 8 točk.

Telički so do 9. zmage na zadnjih 11 tekmah prišli šele v poslednjih 100 sekundah, ko so zadnji nalet gostov ustavili z delnim izidom 7:2 in se 25 sekund pred koncem srečanja oddaljili za 12 točk (111:99).

STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN PORTLANDOM

Na strani zmagovalcev je največ točk prispeval Dončić, na strani poražencev pa je bil najbolj razpoložen Damian Lillard, ki je zabeležil kar 33 točk, 8 skokov in podaj ter 1 pridobljeno žogo in blokado.

Dallas Mavericksi so z 12. zmago na lestvici zahodne konference napredovali na 7. mesto, naslednji dvoboj pa jih čaka že nocoj, ko bodo v Dallasu gostili še dvanajstouvrščene New Orleans Pelicanse (12-13).

Jan Kropf

foto: Dallas Mavericks

Sorodni prispevki: Luka Dončić prejel prvo priznanje lige NBA

Dodaj odgovor