You are currently viewing Luka Dončić prejel prvo priznanje lige NBA

Luka Dončić prejel prvo priznanje lige NBA

Slovenski košarkar Luka Dončić je v preteklem mesecu in pol dokazal, da se lahko povsem enakovredno kosa tudi s konkurenco v ligi NBA, kjer je že v svoji krstni sezoni postal prvi nosilec igre Dallas Mavericksov in glavni razlog, da so slednji po treh sezonah spet nad 50-odstotno uspešnostjo.

Komaj 19-letni Ljubljančan je na svojih prvih 20 tekmah čez veliko lužo v povprečno 33 minutah na srečanje dosegal 18,5 točke, 6,5 skoka, 4,3 podaje in 1,1 pridobljene žoge ter bil najboljši strelec Dallasa, njegovo pomoč pri preporodu slednjega pa je sedaj opazilo tudi vodstvo lige NBA in ga za sijajne predstave nagradilo z nagrado za najboljšega novinca meseca na zahodu.

Dončić je sicer med vsemi novinci letošnje sezone odigral največ minut, v nadaljnji primerjavi z njimi pa je 1. strelec, 2. podajalec in kradljivec žog ter 4. skakalec lige NBA.

Na vzhodu je prestižno priznanje prejel ameriški organizator igre Atlanta Hawksov Trae Young, ki je na prvih 24 srečanjih v povprečno 29 minutah na tekmo beležil 15,8 točke, 7,4 podaje in 2,8 skoka.

Jan Kropf

foto: Dallas Mavericks

Sorodni prispevki: VIDEO: Luka Dončić v nečem že boljši od svojega vzornika

Dodaj odgovor