You are currently viewing Državni in pokalni prvaki v ligo ABA vstopili s prepričljivo zmago

Državni in pokalni prvaki v ligo ABA vstopili s prepričljivo zmago

Po Rogaški in Heliosu sta sezono regionalne lige ABA sinoči začeli tudi Petrol Olimpija in Sixt Primorska ter na domačem parketu z nadvse učinkovito napadalno igro vknjižili visoko zmago.

Ljubljančani so v 1. ligi ABA gostili Mornar in ga premagali za kar 21 točk (87:66), Koprčani pa so v 2. ligi ABA gostili prav tako črnogorsko Sutjesko in jo odpravili s kar 27 točkami razlike (93:66).

Zmaji so vodili od začetka do konca tekme (največ v 37. minuti, ko je za +28 oz. 85:57 zadel Jan Špan), tigri pa so tehtnico na svojo stran nagnili med drugo in tretjo četrtino, ko so gostom dovolili doseči 30 točk, sami pa jih z izdatno pomočjo Ivana Marinkovića (14 točk) in Žana Marka Šiška (12) dodali še kar 49 in pred zadnjimi desetimi minutami igre povedli z 72:54.

STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN MORNARJEM
STATISTIKA TEKME MED PRIMORSKO IN SUTJESKO

Tako pri državnih, kot tudi pri pokalnih prvakih je dvomestno število točk doseglo kar pet igralcev, najbolj učinkovito igro pa sta prikazala 21-letna Blaž Mesiček in Žan Mark Šiško.

Prvi je proti Črnogorcem zbral 16 točk, 7 podaj in 5 skokov (indeks 29), drugi pa nas je prav tako navdušil s 14 točkami, 9 podajami, 5 skoki in 1 pridobljeno žogo (indeks 23).

Trije slovenski klubi so v 1. krogu 2. lige ABA tako vknjižili eno zmago in dva poraza, Krka, preostali slovenski predstavnik v 1. ligi ABA, pa bo svoje prvo srečanje v letošnji sezoni regionalne lige odigrala v ponedeljek, ko bo ob 21. uri gostovala v Podgorici pri branilki naslova Budućnosti.

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska/Jurij Kodrun

Sorodni prispevki:

Slovenski klubi slabo začeli mednarodno sezono
Superpokal Slovenije dobil nove zmagovalce!

Dodaj odgovor