You are currently viewing Olimpija postala najslabša ekipa Lige prvakov

Olimpija postala najslabša ekipa Lige prvakov

Moštvo Petrola Olimpije je v 8. kolu Lige prvakov doživelo še 7. poraz in z njim postalo najslabša ekipa v letošnji sezoni tega 32-članskega mednarodnega tekmovanja.

Ljubljančani so še drugič letos izgubili proti francoskemu Strasbourgu, ki je v Ljubljani 9. oktobra zmagal z 81:71, v Strasbourgu pa sinoči slavil z 81:73.

Zmaji so bili kljub zdesetkani in močno oslabljeni postavi – v Ljubljani so zaradi poškodbe kolka, potrebnega počitka oziroma bolezni ostali Miha Lapornik, Mirza Begić in Jan Rebec, zaigrali pa niso niti oboleli Jan Špan, Petar Vujačić in Jan Barbarič – v igri za zmago vse do zadnjih minut.

Po prvi četrtini so zaostajali za 7 (23:16), po drugi četrtini za 6 (43:37), po tretji četrtini pa samo še za 1 točko (56:55). Na uvodu četrte četrtine s košem pod osebno napako in še dodatnim prostim metom izid poravnal na 58:58, v 33. minuti pa je Luka Šamanić s trojko goste popeljal v vnovično vodstvo (63:64).

Jusuf Sanon je prednost Olimpije v 35. minuti povišal na +2 (63:65), potem pa so pobudo znova prevzeli gostitelji, v samo štirih minutah naredili delni izid 16:6 in 75 sekund pred koncem povedli z 79:71.

STATISTIKA TEKME MED STRASBOURGOM IN OLIMPIJO

Tako pri Strasbourgu, kot pri Olimpiji je dvomestno število točk dosegla peterica igralcev, njuna najbolj učinkovita košarkarja pa sta bila francoski center Youssoupha Fall (17 točk, 12 skokov, 2 blokadi in 1 podaja) ter ameriški center Marvin Jones (12 točk, 7 skokov, 2 blokadi in podaji ter 1 pridobljena žoga).

»Zahtevna tekma in zelo dobra šola za naše košarkarje. Dvoboj s SIG Strasbourgom je bil edinstvena izkušnja, saj so nekateri igralci prvič zaigrali v takšni dvorani in pred toliko navijači. Atmosfera za igranje košarke je bila odlična. V dvoboj smo vstopili kot prestrašeni otroci, nato pa smo se v drugem polčasu prilagodili na okolje in vzdušje ter začeli igrati, tako v napadu, kot v obrambi. Toda SIG Strasbourg je zelo izkušena ekipa, ki izkoristi tvoje napake. Drugi polčas smo odigrali zelo lepo, a ko so domačini zaigrali bolj čvrsto, se nismo uspeli odzvati na njihovo igro. Fantom lahko le čestitam za odlično predstavo in borbo do zadnjega,« je po svojem drugem porazu v Ligi prvakov povedal trener Olimpije Aleksandar Nikitović.

Jan Kropf

foto: SIG Strasbourg

Sorodni prispevki: Novi trener Olimpije debitiral s porazom

Dodaj odgovor