You are currently viewing Neverjetnega Dončića ustavila šele poškodba

Neverjetnega Dončića ustavila šele poškodba

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić je svojo drugo sezono v severnoameriški ligi NBA začel fenomenalno in na kar 20 zaporednih tekmah dosegel najmanj 20 točk, 5 skokov in 5 podaj, nadaljevanje izjemnega niza pa mu je sinoči preprečila neugodna poškodba.

Prizorišče nesreče je bil Dallas, kjer so Dončićevi Mavericksi gostili Miami Heat prav tako poškodovanega Gorana Dragića, zgodila pa se je že v drugi minuti, ko je Luka pri prodoru pod koš stopil na levo nogo nasprotnika Kendricka Nunna in si pri tem poškodoval desni gleženj.

Podrobnejši zdravniški pregled je pokazal, da gre na srečo le za blago obliko zvina, a trener Mavsov Rick Carlisle kljub temu ne želi ničesar tvegati, zato je Dončića že prečrtal s seznama igralcev za ponedeljkovo gostujočo tekmo proti Grku Giannisu Antetokounmpu in Milwaukee Bucksom.

Izenačen dvoboj med Telički in Vročico je sicer pripadel gostom, ki so si 6. zmago v mesecu decembru zagotovili šele v zadnjih dveh minutah podaljška, v katerih so s pomočjo Tylerja Herroja, Edrica Adebayja, Jimmyja Butlerja in Derricka Jonesa nanizali 8 zaporednih točk in zmagali z rezultatom 122:118.

STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN MIAMIJEM

Pri zmagovalcih sta najbolj navdušila Adebayo in Butler, ki sta s skupnimi močmi za zmago prispevala kar 45 točk, 17 podaj in 15 skokov, medtem ko sta se pri poražencih najbolj izkazala Latvijec Kristaps Porzingis in Tim Hardaway, ki sta skupaj zbrala 50 točk, 19 skokov in 5 podaj.

Tako Miami (19 zmag in 7 porazov), kot tudi Dallas (17 zmag in 8 porazov) se po medsebojnem obračunu na lestvici vzhodne in zahodne konference nahajata na odličnem 3. mestu.

Jan Kropf

foto: Twitter.com

Dodaj odgovor