You are currently viewing Jagodnik in Jurić tudi po upokojitvi še zmeraj v formi

Jagodnik in Jurić tudi po upokojitvi še zmeraj v formi

Pretekli petek in soboto je v Trstu v tamkajšnji največji športni dvorani Allianz Dome potekal dobrodelni košarkarski turnir, na katerem so sodelovali tudi nekateri upokojeni slovenski košarkarji, ki so pri naših zahodnih sosedih pokazali, da še zdaleč niso za v staro šaro.

Soorganizator turnirja in med drugim tudi nekdanji igralec Olimpije Klemen Kladnik je v ekipo pod imenom Špela je full faca zvabil Gorana Jagodnika, Miloša Šporarja, Tomaža Strleta, Alena Semca, Miroslava Jurića, Marca Carra, Davideja Vecchieta in Adriana Pigatoja, mednarodno obarvana zasedba pa pri naših zamejcih ni razočarala.

V polfinalu se je pomerila z moštvom Un Canestro Per Te in ga premagala s 95:78, v finalu pa se je zoperstavila prav tako italijanski ekipi Cus Trieste in jo porazila s kar 106:88.

Na sklepni tekmi dobrodelnega turnirja, kjer so sredstva zbirali za onkološki oddelek tržaške bolnišnice Burlo Garofalo in projekte humanitarnega društva Un Canestro Per Te, je največ točk zbral Jagodnik, ki je prispeval kar 40 točk, Jurić je dodal 18 točk, ostali člani zmagovalne ekipe pa so si razdelili 48 točk – Strle 16, Carra 13, Šporar 8, Semec 6 in Kladnik 5.

Jan Kropf

foto: International Charity Hoops Trieste

Dodaj odgovor